Fietsen aan de Costa Blanca

De Costa Blanca is het stuk kustlijn dat zich uitstrekt van Dénia in het noorden tot aan Pilar de Horada in het zuiden en heeft een lengte van 244 kilometer. Benidorm is natuurlijk bekend als niet heel idyllisch overwinteroord, maar wat velen niet weten is dat deze regio zich bij uitstek leent om in de koudere maanden van het jaar lekker te gaan fietsen.

Ben je op zoek naar een volledig verzorgde groepsreis, dan biedt HiRoads van 30 maart tot 03 april 2018 een arrangement aan: Standplaats Calpe. Hieronder het programma.

dag tot dag

DAG 1 – Vlucht Amsterdam-Alicante & rondrit Bernia
groen 62km/900hm
We zijn vroeg bij onze B&B waar de fietsen klaar zullen klaarstaan. We beginnen deze fietsvakantie Calpe na de lunch als we van de kust af fietsen richting Bernia. Een prachtige, niet al te zware ronde om er even in te komen.
Beklimmingen: Bernia

fietsen costa blanca

DAG 2 – Rondrit Coll de Rates
groen 79/1000hm
rood 124/1600hm
Genieten vandaag als we naar de bekendste en wellicht ook mooiste pas in deze buurt fietsen, de Coll de Rates. Een rit over wegen met weinig verkeer en bovenop de pas een adembenemend uitzicht met bij mooi weer zelfs de mogelijkheid Mallorca en Ibiza te zien. De rode route gaat nog wat verder westwaarts richting Vall d’Ebo en neemt daarbij weggetjes waar auto’s zeldzaam zijn.
Beklimmingen: Coll de Rates, Alto de Vall d’Ebo

DAG 3 – Rustdag
Lekker een dagje aan het strand of met de trein naar één van de andere kustplaatsen zoals Javea of Dénia. Er is altijd wel ergens een leuke markt. ‘s Middags misschien lunchen op zijn Spaans. Of een stukje fietsen.

DAG 4 – Rondrit Confrides/Tudons
groen 70km/900hm
blauw 122km/1500hm
rood 171km/2700hm
Vandaag begint met een lange klim vanaf zeeniveau naar ongeveer 900 meter, langs ‘El Castell de Guadelest’. De groene route gaat terug via dezelfde weg, de blauwe route daalt af aan de andere kant en dwaalt door de olijfboomgaarden terug naar Calpe. De rode route is vandaag zeer uitdagend, met ook nog de beklimmingen van de Puerto de Tudons en Puerto de Benifallim.
Beklimmingen: Alto de Confrides, Puerto de Tudons, Puerto de Benifallim

DAG 5 – Rondrit Cumbre del Sol en vertrek
groen 76km/1300hm
Deze etappe kunnen we niet omheen. We fietsen langs de kust richting Cumbre del Sol om de plek te zien waar Tom Dumoulin zijn rode trui veroverde in 2015 tijdens de Vuelta. Steile klim met geweldig uitzicht over de Middellandse zee.
Beklimmingen: Cumbre del Sol, Alto de Llosa

vluchten

Heenvlucht:
Amsterdam – Alicante | 30 maart | 06.55 – 09.35

Terugvlucht:
Alicante – Amsterdam | 03 april | 21.25 – 00.10

verblijf

We verblijven deze week in Casa Sardonyx waar we te gast zijn bij Rob en Christina. Zij verzorgen iedere ochtend een uitstekend ontbijt. De kamers hebben alle een eigen badkamer. Meer info over Casa Sardonyx is te vinden op hun website. Hun Zoover score is 9.6!

bagage

Inbegrepen bij de prijs is 10 kilo handbagage & 15 kilo ruimbagage. Je eigen fiets meenemen kan voor €80 retour.

transfer

Calpe ligt tussen Valencia en Alicante aan de kust. De transfers (45 min) van en naar de luchthaven zijn inbegrepen (10 persoons minibus)

fietshuur

We huren onze racefietsen bij Topbikesrental. Huurprijs voor 5 dagen bedraagt €100. Topbikesrental bezorgt de (nieuwe, 2017) fietsen bij ons B&B.

Fietsniveau

Onze reizen zijn geschikt voor racefietsers én toerfietsers met een fiets met bergverzet. De zwaarte van de routes wordt met de kleuren groen, blauw en rood aangegeven.

Route groen: 60 – 100 kilometers /  500 – 1500 hoogtemeters
Route blauw: 80 – 120 kilometers /  1000 – 2500 hoogtemeters
Route rood: 100 – 160 kilometers /  2000 – 3500 hoogtemeters

Je kunt per dag bepalen welke route je wilt rijden.

Diner & lunch

In Calpe zijn een aantal prima restaurants waar we gezellig met z’n allen kunnen dineren. Echter, onze gastvrouw kan geweldig koken en bereidt voor €10 per persoon een maaltijd ter plekke.
De lunch kan eventueel onderweg genoten worden. Een stokbroodje zelf klaarmaken voor onderweg kan ook.

Route & fietsen met GPS

Moeilijk? Wij vinden van niet. Handig? Jazeker! Nieuw is het zeker niet meer, maar als je nog nooit met een GPS toestel hebt gefietst is het toch even wennen. Wij geven je op de eerste dag een uitgebreide instructie hoe je een GPS toestel gebruikt. Nog beter is het natuurlijk als je al een GPS toestel koopt en er een paar keer mee hebt gefietst.
Meer over routes & GPS vind je hier.

Als je geen GPS toestel hebt krijg je er van ons één te leen!
Wij maken gebruik van Garmin Edge 810 toestellen met zeer duidelijk kleurenscherm en eenvoudige montage op het stuur.

Reisbegeleider

Marcel de Waard

Maximum aantal deelnemers op deze reis: 12

beklimmingen

Het mooiste fietsgebied ligt in de bergregio ten noorden van Benidorm. In 2015 veroverde Tom Dumoulin hier zijn rode trui door de etappe te winnen naar Cumbre del Sol. Een andere bekende col hier in de buurt is de Coll de Rates. Fiets je hier in de winter dan kom je gegarandeerd profploegen tegen die hier hun trainingskamp hebben opgeslagen. In de winter kan de temperatuur nog wel wat aan de lage kant zijn. Ideale fietsmaanden zijn september & oktober, en april & mei. In die maanden ben je nog redelijk zeker van heerlijke zomerse temperaturen.
Profiel Cumbre del Sol
Profiel Coll de Rates