remon-1

rémon hofstee

reisbegeleider

Vanwege een annulering kon Rémon nog mee -als deelnemer- op de reis ‘Op weg naar Iseran en Galibier’ van 2015. Rémon werkt in het onderwijs en doet sinds 2016 meestal een ‘dubbel’, 1 reis deelnemen én 1 reis begeleiden. Hij is herkenbaar aan zijn prachtige gele ‘retro’ Giant – fiets.

Aangestoken met het fietsvirus door mijn vader Henk fiets ik alweer meer dan de helft van mijn leven, vooral in de zomermaanden. Eerst waren dat de Limburgse heuvels, maar al gauw werden dat de Mont Ventoux (zo’n 20x in zeven zomervakanties) en de Alpe d’Huez. In 2015 kwam ik via een vriendin in contact met HiRoads en op het nippertje kon ik mee met de Iseran-Galibier reis. Dat beviel zo goed dat ik het jaar erop niet alleen een langere reis rondom de Mont Blanc mee ging om te fietsen, maar ook nog samen met Marcel reisbegeleiding was op de reis die erop volgde door het prachtige Italië, waar ik nog steeds super goede herinneringen heb aan de beklimming van de Bonette.
Zes weken vrij in de zomer betekent natuurlijk dat ik in het onderwijs werk: ik sta 4 dagen in de week voor de klas op een middelbare school in Amsterdam Zuidoost en studeer nog 1 dag in de week in deeltijd aan de Hogeschool Utrecht om naast mijn bevoegdheid om economie les te mogen geven, ook nog wiskunde daaraan toe te voegen. Daarnaast ben ik ook zwemtrainer bij de wedstrijdafdeling van zwemvereniging De Meeuwen uit Diemen. Daarbij duik ik zo heel af en toe ook zelf nog het water in voor het broodnodige conditieonderhoud.
Tot ziens bij één van de reizen.