Tips goed voorbereid op reis

DE RACEFIETS
Het is belangrijk dat de racefiets 100 % in orde is. Indien je twijfelt laat dan voor vertrek nog een fietsenmaker de fiets een grote of een kleine beurt geven. Banden, remmen en versnellingen zijn dan weer tiptop in orde. Een bergverzet is absoluut noodzakelijk. Verder adviseren wij je om een plaksetje, pompje, reservebinnenband en een multitool mee te nemen (behalve bij huurfietsen).

RESERVEMATERIAAL
Gereedschap en een beperkt aantal reservematerialen zijn aanwezig. In de grotere plaatsen zijn fietsenmakers te vinden. We zullen altijd proberen een oplossing te vinden bij een probleem met je fiets. Handig om mee te nemen zijn fiets-specifieke reserveonderdelen:
-reserve spaken
-derailleurpad
-remblokjes

KAMPEREN
De kampeerplaatsen zijn gereserveerd, je dient zelf te zorgen voor een tent, matje, slaapzak, lakenzak, kussen en zaklamp.
Op de kampeerreizen gaat een mobiele keuken mee, een volledig ingerichte keuken inclusief bekers, borden en bestek evenals tafels en banken. De kosten voor de maaltijden betaalt je ter plaatse. Deze kosten bedragen €17 per dag. Hiervoor krijgt een uitgebreid gevarieerd ontbijt, zelf te maken lunchpakket, bouillon en nootjes bij aankomst en een 3-gangendiner.

KAMPEREN, COMFORTABEL?
Voor wie wel graag fietst maar twijfelt aan kamperen, kunnen wij je een aantal tips aan de hand doen. Je levert een behoorlijke inspanning, en een goede nachtrust is daarbij van essentieel belang.
TIP 1: De Exped Megamat 10lxw. Tien centimeter dikke self-inflatbale slaapmat. Slaapt beter dan je matras thuis. Te koop bij de betere buitensportzaak.
TIP 2: Neem een echt kussen mee.
TIP 3: Een Quechua tent. Vouwt zichzelf uit. Paar haringen in de grond en klaar! Quechua heeft een goede prijs-kwaliteit verhouding. Er zijn ook andere merken met een vergelijkbare tent.
TIP 4: Een warme slaapzak. We fietsen in de bergen en moeten soms slapen in hogere dus koudere gebieden. Zeker als het helder is kan de temperatuur ‘s nachts flink dalen.

BAGAGEVERVOER
Bagage gaat mee in de bagageauto. Er geldt een bagagelimiet van 20 kg per persoon, eventueel inclusief tent. Verpak uw spullen bij voorkeur in een sporttas of rugzak zonder buitenframe. Een eigen campingstoeltje is alleen toegestaan indien deze klein en opvouwbaar is.

KLEDING
Tijdens het fietsen is het aan te bevelen om een goed zittend fietsshirt te dragen dat transpiratievocht snel opneemt en afvoert. Een winddicht jack is prettig in de afdaling en ook extra warme fietskleding kan goed van pas komen. Het weer kan snel omslaan in de bergen. Wanneer het beneden in het dal terrasjesweer is, kan het op de top ijzig koud of mistig zijn. Eén of meerdere fietsbroeken en -shirts zijn aan te bevelen, evenals een trui voor ’s avonds, een wind/regenjack en hoofdbescherming. Verder: een tasje voor onderweg, hoofdbescherming (helm), een zonnebril en een fototoestel.

HELM
Wij raden het ten zeerste aan om een helm te dragen tijden het fietsen.

Verder raden wij je aan onderweg altijd mee te nemen:

 • Reserve binnenbandjes 2x
 • Fietslampjes
 • Tooltje met kettingpons
 • Pompje
 • Ketting schakeltje/missing-link
 • Identiteitsbewijs/paspoort
 • Mobiele telefoon
 • Portemonnee/geld voor lunch onderweg
 • Repen, energygel
 • 2 bidons
 • Regenjasje
 • Arm- en beenstukken
 • Buff/muts (bij koud weer of kans op regen)

Copyright © 2024 HiRoads. Alle rechten voorbehouden.