standplaats Moraira

– Fietsvakantie van 1 week in het achterland van de Costa Blanca –

Dit gebied kenmerkt zich door prachtige beklimmingen, weinig verkeer én doorgaans, zelfs in het najaar en de winter, schitterend weer. Niet voor niets kiezen de profs dit gebied uit om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Vlakbij Moraira won Tom Dumoulin vorig jaar in de Vuelta de etappe naar Cumbre del Sol. Onze uitvalsbasis deze week is het prachtige Casa Paulina van Rob en Lena. Zij verzorgen elke ochtend een uitgebreid ontbijt met heerlijke huisgemaakt en lokale producten.

fietsvakantie costa blanca

dag tot dag

DAG 1 – vlucht Amsterdam-Alicante & rondrit Cumbre del Sol
Route sport & top: 68km/900hm
We zijn vroeg in Moraira om alvast de fietsen op te halen en ons klaar te maken voor een eerste ronde. Na de lunch fietsen we richting Cumbre del Sol om gelijk eens te kijken hoe dat eruit ziet waar Tom Dumoulin zijn rode trui veroverde.

DAG 2 – rondrit Coll de Rates
Route sport & top: 83km/1000hm
We rijden naar een bekende pas in deze buurt, de Coll de Rates. Een mooie rit over wegen met weinig verkeer en bovenop de pas een adembenemend uitzicht met bij mooi weer zelfs de mogelijkheid Mallorca en Ibiza te zien.

DAG 3 – rondrit Alto de Confrides
Route sport: 80km/900hm
Route top: 130km/1400hm
Vandaag een lange klim vanaf zeeniveau naar ongeveer 900 meter, langs ‘El Castell de Guadelest’. Na deze klim liggen de meeste hoogtemeters wel achter je en is het voornamelijk bergaf terug naar Moraira.

DAG 4 – rustdag
Een bezoek aan Valencia, een dagje aan het strand of gewoon lekker een eigen ronde fietsen.

DAG 5 – rondrit Dénia
Route sport: 60km/800hm
Route top:100km/1200hm
We blijven vandaag in de buurt van de kust maar pakken daar zeker nog de nodige klimmetjes mee. Zoals bijvoorbeeld de Alto de los Planes en Alto de Llosa.

DAG 6 – rondrit Vall d’Ebo
Route sport:70km/800hm
Route top:96km/1500hm
We rijden westwaarts richting Vall d’Ebo en nemen daarbij weggetjes waar auto’s zeldzaam zijn.

DAG 7 – terugvlucht Valencia-Amsterdam

vluchten

Heenvlucht:
Amsterdam – Alicante | 09 oktober | 06.30 – 09.10

Terugvlucht:
Valencia – Amsterdam | 15 oktober | 15.55 – 18.25

verblijf

We verblijven deze week in Casa Pauline waar we te gast zijn bij Rob en Lena. Zij verzorgen iedere ochtend een uitstekend ontbijt. De kamers hebben alle een eigen badkamer en balkon. Wie hoog zit heeft uitzicht op zee. De kamers beschikken over een kleine keuken waar eventueel een maaltijd bereid kan worden. Meer info over Casa Pauline is te vinden op hun website.

bagage

Inbegrepen bij de prijs is 10 kilo handbagage. Ruimbagage (15 kg) bijkopen kan voor €20 per enkele reis.

transfer

Moraira ligt tussen Valencia en Alicante aan de kust. De transfers van en naar de luchthaven zijn inbegrepen.

fietshuur

We huren onze racefietsen bij Moraira Cycling. Kwalitatief zeer goede fietsen onderhouden door de specialist Jan van Dalen. Huurprijs voor 6 dagen bedraagt €105 inclusief verzekering en pechhulp onderweg.

Fietsniveau

  • Sport. Voor geoefende racefietsers en toerfietsers met een bergverzet. We rijden etappes tussen de 50 en 120 kilometer.
  • Top. Voor zeer geoefende racefietser. Je kunt dagelijks etappes rijden van boven de honderd kilometer met daarin één of meer zware beklimmingen.

Je kunt per dag bepalen welke route je wilt rijden.

Diner & lunch

Op 200 meter afstand van Casa Pauline zijn een aantal prima restaurants waar we gezellig met z’n allen kunnen dineren. Onze kamers hebben ook een kleine keuken, zelf een maaltijd maken behoort tot de mogelijkheden. Of iets laten bezorgen.
De lunch kan eventueel onderweg genoten worden. Een stokbroodje zelf klaarmaken voor onderweg kan prima in dezelfde keuken. Op loopafstand bevinden zich diverse supermarkten.

Route & fietsen met GPS

Moeilijk? Wij vinden van niet. Handig? Jazeker! Nieuw is het zeker niet meer, maar als je nog nooit met een GPS toestel hebt gefietst is het toch even wennen. Wij geven je op de eerste dag een uitgebreide instructie hoe je een GPS toestel gebruikt. Nog beter is het natuurlijk als je al een GPS toestel koopt en er een paar keer mee hebt gefietst.

Als je geen GPS toestel hebt krijg je er van ons één te leen!
Wij maken gebruik van Garmin Edge 810 toestellen met zeer duidelijk kleurenscherm en eenvoudige montage op het stuur.

Reisbegeleider

Marcel de Waard

Maximum aantal deelnemers op deze reis: 12

Copyright © 2020 HiRoads. Alle rechten voorbehouden.