Mont Ventoux Voorjaarsweek Mazan

De regio ten zuiden van de Mont Ventoux biedt voor elk wat wils. Van lange etappes met veel hoogtemeters tot rustig pedaleren over stille weggetjes door wijngaarden. Onze thuisbasis deze week is het heerlijke, op een heuvel gelegen landhuis Mas Mazan. Als je na het fietsen in het zwembad ligt kijk je uit over de lager gelegen wijngaarden en verderop het Plateau de Vaucluse.

Mont Ventoux Fietsvakantie

dag tot dag

DAG 1 – aankomst
Je bent welkom op de Mas vanaf 1700 uur. Nu kan het zijn dat het verkeer heeft meegezeten en je vroeger bent dan verwacht. Een terrasje pakken kan, of alvast lekker een stukje fietsen. Onze suggestie: vanaf de Mas op en neer naar Venasque is een kleine 20 kilometer. Venasque is staat op de lijst van 7 mooiste dorpen van Frankrijk. En er is vast wel een terrasje open.

DAG 2 – rondrit Suzette
groen 58km/950hm
blauw 71km/1150hm
Een lekkere rit om er even in te komen met 2 beklimmingen. De omgeving is mooi en dorpjes waar je langs fietst typisch frans en gezellig. We komen langs Malaucène, aan de voet van de Mont Ventoux. Alles ademt hier wielersport: op de terrasjes, fietsers, de winkeltjes, fietswinkels. Als je vertrouwen hebt kun je hier alvast het Mont Ventoux – finisher shirt op de kop tikken.
Beklimmingen: Col de Suzette, Col de la Madeleine

DAG 3 – rondrit Gorges de la Nesque
groen 64km/750hm
blauw 71km/1150hm
rood 110km/1800hm
Vandaag één van de hoogtepunten in dit gebied. We rijden over mooie kleine weggetjes naar de oostelijke ingang van de Gorges de la Nesque, via de beklimming Saint-Hubert. Terug gaan we uiteraard door de Gorges. We dalen en genieten tot we in Villes-sur-Auzon uitkomen. De weg slingert langs afgronden, onder rotsen en door een handvol uit de rotsen gehouwen tunnels. Die zijn zo krap dat ze voor de prettige bijkomstigheid zorgen dat alleen personenwagens door deze gorges kunnen. Dat + lichtjes dalen = puur genieten! De groene route doet de Gorges vanaf de westkant.
Beklimmingen: Saint-Hubert, Gorges de la Nesque, Côte de Javon, Col de la Liquière

DAG 4 – Ronde om de Mont Ventoux
groen 39km/625hm
rood 108km/1650hm
Een pittige etappe met 1650 hoogtemeters. We rijden me de klok mee en hebben de Ventoux veelvuldig aan de rechterzijde in beeld. In het eerste deel winnen we hoogte en rijden we onder andere over de Col des Astauds, Col des Gainons en de Côte de Bluye. Kleine colletjes gelegen in een schitterende omgeving. Vanaf Sault nemen we de noordelijker gelegen D 217. Een pittige laatste klim naar de Col de Notre Dame des Abeilles en dan over de flanken van de Ventoux terug naar de Mas. De groene route maakt een ronde in de omgeving en doet onder andere het op een heuvel gelegen dorp Blauvac aan.
Beklimmingen: Col des Astauds, Col des Gainons, Côte de Bluye, Col de Notre Dame des Abeilles

DAG 5 – rustdag

DAG 6 – rondrit Murs
groen 52km/1000hm
blauw 60km/1100hm
rood 105km/1850hm
Een wonderschone route langs een aantal van Frankrijks mooiste dorpjes, Venasque, Murs en Gordes. Er wordt uiteraard ook geklommen. Alle routes beginnen met de Col de Murs en gaan daarna uit elkaar.
Beklimmingen: Col de Murs, Col de la Ligne, Col des Trois Termes,

DAG 7 – beklimming Mont Ventoux
groen 60km/1280hm
blauw 71km/1815hm
rood 103km/2270hm
Vandaag is het zover! We hebben ‘m al de gehele week zien liggen en nu mogen we naar boven toe. De beklimming vanaf Bedoin is de meest tot de verbeelding sprekende. In de Tour de France nemen ze meestal deze kant. Een steile weg door het beruchte bos leidt je in eerste instantie naar Chalet Reynard. In totaal 15 km, waarvan de laatste 10 gemiddeld boven de 9 %. Daarna wordt het iets minder steil en bepalen windrichting en windkracht hoe zwaar dit laatste deel zal zijn. De groene route gaat omhoog vanaf Sault. Een lift daarheen behoort tot de mogelijkheden.
Beklimmingen: Mont Ventoux

Lid worden van Le Club des Cinglés du Mont-Ventoux? Dat kan als je 3 x op 1 dag de Mont Ventoux beklimt. Wij faciliteren dat. Je kunt extra vroeg ontbijten en we geven je eventueel een lift naar het beginpunt. Die avond ben je tevens vrijgesteld van corveediensten…


Vervoer

Eigen vervoer / carpoolen
Vliegen op Marseille + transfer + eventueel fietshuur –> vraag naar de mogelijkheden

Verblijf

Mas Mazan
Dit luxe & sfeervolle landhuis is gelegen op een heuvel. Aan de voorkant is er een groot terras waar je van het wijdse en gevarieerde uitzicht kunt genieten. Er is een ruime eetkamer en een zitgedeelte met TV. Het hoofdhuis heeft 7 2-persoonskamers en 5 badkamers. Op het ruime terrein zijn verder nog 3 gîtes met elk hun eigen badkamer.

Je deelt een kamer met één andere fietser. Indien je voorkeur hebt voor een kamerindeling, dat graag aangeven op het inschrijfformulier.

Fietsen kunnen worden gestald in de schuur/garage.

Fietsniveau

Deze reis is geschikt voor racefietsers én toerfietsers met een fiets met bergverzet. De zwaarte van de routes wordt met de kleuren groen, blauw en rood aangegeven.

Route groen: 60 – 100 kilometers /  500 – 1500 hoogtemeters
Route blauw: 80 – 120 kilometers /  1000 – 2500 hoogtemeters
Route rood: 100 – 160 kilometers /  2000 – 3500 hoogtemeters

Je kunt per dag bepalen welke route je wilt rijden.

Maaltijden

Een goede maaltijd levert de energie voor een goede prestatie. Je betaalt ter plaatse aan HiRoads een vast bedrag van €15 per dag. Daarvoor verzorgt de kok het volgende:

  • Een uitgebreid, gevarieerd, voedzaam en gezond ontbijt
  • Tijdens het ontbijt is er de mogelijkheid een lunchpakket te maken
  • Per dag één sport/mueslireep en één banaan voor onderweg
  • Bij aankomst is er altijd iets te eten en tevens limonade, bouillon en af en toe een herstelshake om de eiwit- en koolhydraatreserve weer aan te vullen
  • In de avond krijgen we een diner bestaande uit voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht.

De deelnemers zullen ongeveer 2 keer per week helpen met de voorbereiding van het eten en de afwas, en het aanvegen/netjes houden van de algemene ruimtes.

Route & fietsen met GPS

Moeilijk? Wij vinden van niet. Handig? Jazeker! Nieuw is het zeker niet meer, maar als je nog nooit met een GPS toestel hebt gefietst is het toch even wennen. Wij geven je op de eerste dag een uitgebreide instructie hoe je een GPS toestel gebruikt. Nog beter is het natuurlijk als je al een GPS toestel koopt en er een paar keer mee hebt gefietst.

Als je geen GPS toestel hebt krijg je er van ons één te leen!
Wij maken gebruik van Garmin Edge 810 of Garmin Etrex 20 toestellen met zeer duidelijk kleurenscherm en eenvoudige montage op het stuur.

Elke avond wordt onder het genot van een kopje koffie of iets sterkers de etappe van de volgende dag doorgenomen. Je krijgt een routekaart & alle hoogteprofielen van de te beklimmen Cols en passen te zien, geprojecteerd door een beamer op een groot scherm.

Reisbegeleiders

Marcel de Waard
Sander Vloedgraven

Maximum aantal deelnemers op deze reis: 22

Notabene: De paswegen naar de Mont Ventoux en Montagne de Lure zijn in de regel vanaf half april geopend. Onverwachte weersomstandigheden kunnen van invloed zijn op een latere of eerdere opening, dan wel tijdelijke sluiting.

Copyright © 2020 HiRoads. Alle rechten voorbehouden.