Ardennen trainingsweekend

Aankomen op vrijdag / 3 dagen ook mogelijk (€105). SVP vermelden op inschrijfformulier.

We hebben dit jaar gekozen voor een andere Ardennen uitvalsbasis, te weten camping C&P Buitensport in Houffalize. De camping is direct gelegen aan de rivier de Ourthe en een goed startpunt voor mooie rondritten in de omgeving. Vlak in de buurt ligt de nummer 1 beklimming van België, de Col d’Haussire. Een oude bekende, in 2015 was deze beklimming ook opgenomen in de lange zaterdagrit.

Trainingsweekend Ardennen

programma

DAG 1 – donderdag 16 juni
Indien je vroeg naar Houffalize komt kun je alvast een ronde gaan fietsen. ‘s Avonds wordt er nog niet gekookt, wel halen we gezamelijk pizza’s of we eten een hapje in het gezellige eetcafé van de camping (voor eigen rekening).

DAG 2 – vrijdag 17 juni
Route lang: 140km/2500hm
Route midden: 115km/1800hm
Route kort: 100km/1400hm
Vorige week werd in Luxemburg de Jean Nelissen Classic gereden. Wij gaan vandaag vanuit Houffalize die kant op en fietsen een deel van dat parcours. Luxemburg is bij uitstek geschikt om heerlijk te fietsen. Goed asfalt, leuke klimmetjes en een mooie omgeving. De Ardennen op hun mooist!
‘s Avonds wordt een eenvoudige maar voedzame en lekkere maaltijd bereid en een dessert geserveerd.
Beklimmingen: onder andere Saint-Roch, Pic de Hosingen, Eminence de Consthum

DAG 3 – zaterdag 18 juni
Route lang: 170km/2800hm
Route midden: 110km/2300hm
Route kort: 70km/1400hm
Vandaag rijden we over de route van de La Chouffe Cyclo. Eerst gaan we westelijk richting La Roche. Je weet dat dan onvermijdelijk de Haussire er aan gaat komen. De korte route gaat daarna via Achouffe (tijd voor een biertje?) terug naar het dal van de Ourthe. Midden en lang doen nog een ronde richting de Luxemburgse grens en pakken daar nog een aantal mooie beklimmingen mee. Natuurlijk komen ook deze routes vlak voor de finish door Achouffe.
Zaterdagavond is het de hoogste tijd voor een HiRoads driegangerdiner!
Beklimmingen: onder andere Côte de Nisramont, Col d’Haussire, Côte de Wibrin, Ourberg, Côte de Montleban

DAG 4 – zondag 19 juni
Route lang: 80km/1000hm
Route kort: 70km/800hm
Het gebied rond La Roche-en-Ardenne kent naast de Haussire ook nog een aantal onbekende kuitenbijters. Kleine weggetjes die vanuit La Roche steil omhoog lopen. Speciale vermelding is er voor de combinatieklim Côte de Beffe & Côte de Deauchamps Ouest: samen goed voor een kleine 10 kilometer met vooral in de eerste kilometers pittige stijgingspercentages.
Beklimmingen: Pied Monti, Vieille Route de Beausaint, Côte de Beffe, Côte de Deauchamps Ouest

Vervoer

Eigen vervoer.

Zelf meenemen:

  • tent
  • matje
  • slaapzak
  • fiets

Route & fietsen met GPS

Moeilijk? Wij vinden van niet. Handig? Jazeker! Nieuw is het zeker niet meer, maar als je nog nooit met een GPS toestel hebt gefietst is het toch even wennen. Wij geven je op de eerste dag een uitgebreide instructie hoe je een GPS toestel gebruikt. Nog beter is het natuurlijk als je al een GPS toestel koopt en er een paar keer mee hebt gefietst.
Als je geen GPS toestel hebt krijg je er van ons één te leen!
Wij maken gebruik van Garmin Etrex 20 toestellen met zeer duidelijk kleurenscherm en eenvoudige montage op het stuur.

Verzamelplaats

Camping C&P Buitensport, Houffalize

Reisbegeleiders

Marcel de Waard
Hans van der Wees

Copyright © 2020 HiRoads. Alle rechten voorbehouden.