Vuelta Gran Canaria

** Kan je reis vanwege corona-reisbeperkingen niet doorgaan? Je ontvangt dan volledige restitutie van de reissom. **

Gran Canaria is een wonderschoon eiland met een keur aan prachtige fietswegen. Strak asfalt voert je over scherpe bergkammen, door diepe ravijnen en langs wonderlijke rotsformaties. Omdat we gebruik maken van 3 hotels kunnen we tijdens de 7 fietsdagen die we hebben een groot deel van het eiland bestrijken. We beginnen in het zonnige zuiden voordat we ons op dag 3 verplaatsen naar het groenere noorden. Als kers op de taart verblijven we ook 2 nachten midden op het eiland, op 1000 meter hoogte, weg van alle hectiek, midden in de natuur.


Pico de las Nieves, 1956 meter

Uiteraard staat de hoogste berg van Gran Canaria, de Pico de las Nieves, op het programma. Je kunt deze berg van meerdere kanten beklimmen. Als je wilt kun je op de rustdag met de ferry naar Tenerife en ook nog de hoogste berg van Spanje ‘doen’: de Teide.

Eén van de hoogtepunten is de rit door de Vallei van de Tranen op dag 6. Een beklimming van 11 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 9 %. Met uitschieters boven de 20 %. Zwaar maar adembenemend mooi. Ook mogelijk als afdaling.

dag tot dag

DAG 1 – Aankomst
We worden na aankomst in de namiddag met een privé transfer van de luchthaven naar ons hotel gebracht.


Beklimming Tauro pas

DAG 2 – Rondrit Tauropas
blauw 101km/2180hm
rood 124km/2900hm
Na het ophalen van de huurfietsen bij Freemotion gaan we op pad voor een rondrit over de Paso de Tauro. Omdat de weg langs de kust wellicht nog is afgesloten nemen we tussen Puerto Rico en Puerto de Mogán de ferry. Dit duurt een klein half uur. Daarna gaat het vanaf de kust geleidelijk omhoog. Vanaf Mogán begint de klim naar de pas. Het is een indrukwekkend gezicht wanneer je de vele haarspeldbochten voor je ziet verschijnen. Via San Bartolomé de Tirajanas, waar we over een paar dagen zullen overnachten, dalen we af terug naar Playa del Inglés. De rode route bestaat uit 23 extra kilometers op en neer naar de Picos de las Nieves, het hoogste punt van Gran Canaria. Je krijgt hiervoor later in de week overigens nog een mogelijkheid.
Beklimmingen: Degollada de la Aldea, Paso de Tauro, Pico de las Nieves

DAG 3 – Playa del Inglés – Agaete
blauw 98km/2290hm
rood 116km/2650hm
We verlaten ons hotel om de volgende 2 nachten aan de noordwestkust te vertoeven. Eindbestemming is het zeer aangename Hotel & Spa Cordial Roca Negra in Agaete. De rit begint heerlijk langs de kust en daarna vast plat een dal in. Wat volgt is een korte steile klim met daarna de heerlijke afdaling van de Tauro pas. We sluiten de rit af met een fenomaal mooi stuk weg, langs de noordwestkust, met continu uitzicht op zee.
Beklimmingen: Paso de Tauro, Degollada de la Aldea, westelijke kustweg


Ons verblijf in Agaete, Hotel & Spa Roca Negra

DAG 4 – Rondrit Teide of rustdag of rondrit noordelijk deel
groen 53km/500hm
blauw 77km/2245hm
rood 96km/2510hm
rood 126km/2800hm (Teide)
Indien je vandaag de Teide wilt beklimmen, het is tenslotte de hoogste berg van Spanje, zul je vroeg uit de veren moeten. Je neemt de ferry en stapt aan de overkant weer op de fiets. 2800 hoogtemeters later sta je op het hoogst bereikbare punt, 2324 meter. Als beloning krijg je een heerlijke afdaling terug naar de ferry. Alternatief is het nemen van een echte rustdag of een rondrit over het noordelijk deel van Gran Canaria. Er gaat geen begeleidingsbus mee naar Tenerife, je bent daar op jezelf aangewezen.
Beklimmingen: Pico del Teide

DAG 5 – Agaete – San Bartolomé de Tirajanas
blauw 69km/2220hm
rood 77km/2670hm
Vandaag staat de hoogste berg van Gran Canaria op het programma, de Pico de las Nieves. Op 1930 meter hoogte heb je een geweldig mooi uitzicht over het grootste deel van het eiland. De rit ernaartoe gaat via de groene noordzijde van het eiland. Een prachtige weg met spectaculaire uitzichten. De etappe is relatief kort maar omdat je vandaag meer klimt dan daalt zul je toch een groot deel van de dag bezig zijn. Eenmaal boven zie je bij helder weer El Teide liggen op Tenerife. Fijn is het ook om te overnachten in de bergen in het uitstekende hotel Las Tirajanas.
Beklimmingen: La Laguna, Cruce de Aridez, Pico de las Nieves, Passo de la Herradura,

DAG 6 – Rondrit Vallei van de Tranen
blauw 75km/2400hm
rood 90km/2850hm
De Vallei der Tranen is een niet te missen deel van Gran Canaria. Het is een zeer smalle en steile weg die over het droge deel van het eiland loopt. Het landschap is fenomenaal mooi en doet denken aan de canyon landschappen van Noord-Amerika. De rondrit van vandaag kun je in 2 richtingen doen.
Beklimmingen: Vallei van de Tranen

DAG 7 – San Bartolomé de Tirajanas – Playa del Inglés
groen 59km/650hm
blauw 84km/1600hm
rood 118km/2600hm
Na een heerlijk ontbijt stappen we weer op de fiets. De groene en rode routes beginnen met dezelfde wonderschone bergweg die loopt van Santa Lucia de Tirajana naar Aguïmes. Af en toe loopt de weg omhoog maar voornamelijk fiets je flauw omlaag. In Aguïmes sta je voor de keuze terug te klimmen naar de Pico de las Nieves, vanaf een kant die je deze week nog niet hebt gedaan. Of je slaat rechtsaf terug naar de kust en neemt vandaag de korte route. De blauwe route gaat gelijk vanaf het hotel omhoog naar de Picos de las Nieves.
Beklimmingen: Pico de las Nieves, Alto de las Canadillas

DAG 8 – Rondrit en vertrek
groen 31km/500hm
Een korte rit tot slot naar een uitzichtpunt in de buurt. Het verkeer verdwijnt langzaam naarmate we verder op de klim komen. In totaal zijn het 500 hoogtemeters die we afsluiten met een heerlijk lange en flauwe afdaling terug naar de hectiek van Playa del Inglés en Maspalomas.
Beklimmingen: Alto de Pedro Gonzalez


Vervoer

Transavia vluchten:
18 nov: Amsterdam – Gran Canaria (Las Palmas), HV5663, 13:10 – 16:50
25 nov: Gran Canaria (Las Palmas) – Amsterdam, HV5664, 17:40 – 23:20

Verblijf

Je deelt een kamer met één andere fietser. Indien je voorkeur hebt voor een kamerindeling, dat graag aangeven op het inschrijfformulier.

Fiets huren of meenemen

Beide is mogelijk. Indien je een fiets huurt, dan kunnen wij dat regelen voor je bij Free Motion.
Wil je op je eigen fiets fietsen, geef dat dan aan op het inschrijfformulier. De toeslag voor het vervoer van je fiets in het vliegtuig bedraagt ongeveer €100 retour. Je kunt eventueel een fietskoffer (EVOC) huren bij ons.

Fietsniveau

Deze reis is geschikt voor racefietsers én toerfietsers met een fiets met bergverzet. De zwaarte van de routes wordt met de kleuren groen, blauw en rood aangegeven.

Route groen: 60 – 100 kilometers /  500 – 1500 hoogtemeters
Route blauw: 80 – 120 kilometers /  1000 – 2500 hoogtemeters
Route rood: 100 – 160 kilometers /  2000 – 3500 hoogtemeters

Je kunt per dag bepalen welke route je wilt rijden.

Maaltijden

Ontbijt en diner zijn bij de prijs inbegrepen.

Route & fietsen met GPS

Moeilijk? Wij vinden van niet. Handig? Jazeker! Nieuw is het zeker niet meer, maar als je nog nooit met een GPS toestel hebt gefietst is het toch even wennen. Wij geven je op de eerste dag een uitgebreide instructie hoe je een GPS toestel gebruikt. Nog beter is het natuurlijk als je al een GPS toestel koopt en er een paar keer mee hebt gefietst.

Als je geen GPS toestel hebt krijg je er van ons één te leen!
Wij maken gebruik van Garmin Edge 810 of Garmin Edge 820 toestellen met zeer duidelijk kleurenscherm en eenvoudige montage op het stuur.

Elke avond wordt onder het genot van een kopje koffie of iets sterkers de etappe van de volgende dag doorgenomen. Je krijgt een routekaart & alle hoogteprofielen van de te beklimmen Cols en passen te zien.

Reisbegeleider

Marcel de Waard

Maximum aantal deelnemers op deze reis: 15

Copyright © 2020 HiRoads. Alle rechten voorbehouden.