Vuelta Tenerife & La Gomera & Gran Canaria

** Kan je reis vanwege corona-reisbeperkingen niet doorgaan? Je ontvangt dan volledige restitutie van de reissom. **

Een bekende Nederlandse wielrenner zegt op zijn Strava over één van de ritten die je op Tenerife kunt maken: “Probably the best scenic ride I ever did” (Robert Gesink). Hij heeft het hier over de noordoostelijke punt van Tenerife, de afdaling naar het aan de kust gelegen Benijo. Uiteraard is deze etappe opgenomen in de reis, evenals de beklimming van de Teide, Masca, Pico de las Nieves (Gran Canaria) én als kers op de taart een bijzonder fraaie rit op het ongerepte La Gomera.

We verblijven tijdens deze reis in 4 verschillende hotels. Je bagage gaat mee met de volgwagen.

dag tot dag

DAG 1 – Aankomst en rondrit
groen 42km/950hm
blauw 50km/1120hm
We worden na aankomst in de ochtend met een privé transfer van de luchthaven naar ons hotel gebracht. We halen gelijk de fietsen op bij Freemotion Bike Center en maken ons klaar voor de eerste rit.

DAG 2 – Rondrit La Gomera
blauw 70km/2300hm
rood 86km/2900hm
De route rond de toppen van het eiland La Gomera begint na aankomst met de ferry in San Sebastián. Het landschap is aanvankelijk droog, wat verandert na de tunnel die je naar de Hermigua-vallei brengt. Geniet van de groene en loofrijke laurierbossen tot je terug naar de kust afdaalt, naar het dorp Agulo. Vervolgens klim en daal je langs talrijke bochten door het Nationaal Park Garajonay, vernoemd naar de hoogste top van La Gomera (1340 meter). De terugweg naar San Sebastián is een lange afdaling met overweldigende bochten en uitzicht op onder andere de Agando, een grote vulkanische rots en symbool van het eiland. Al met al een bijzondere en unieke rit.
Beklimmingen: La Carbonera, GM-1, Alto de Garajonay

DAG 3 – Costa Adeje – Agaete (Gran Canaria)
blauw 100km/2180hm
rood 125km/3500hm
Nog maar net op Tenerife en vandaag al de optie om vanaf de westkant de Teide te beklimmen. De klim begint op zeeniveau, het hoogste punt ligt boven de 2300 meter. Wat rustiger aan doen is deze dag ook een optie. Er loopt aan de zuidkant een mooie weg die je uiteindelijk ook de plaats van bestemming brengt. We verzamelen ons bij de ferry in Santa Cruz die ons vandaag naar Agaete op Gran Canaria zal brengen. We overnachten daar in het Occidental Roca Negra Hotel. De auto die de bagage vervoert blijft achter op Tenerife. Zorg dat je een rugzak mee hebt voor 2 dagen kleding.
Beklimmingen: Teide, Granadilla, TF265

DAG 4 – Rustdag of rondrit Pico de las Nieves
blauw 77km/2100hm
rood 113km/3000hm Pico de las Nieves
rood 135km/4000hm Tranenvallei en Pico de las Nieves
Het noordelijk deel van Gran Canaria krijgt in de regel meer regen en vormt daardoor een fris en groen contrast met het droge zuiden. De mensen leven hier minder van het toerisme, maar meer van de landbouw zoals de bananen-, wijn- en tomatenteelt. Je kunt vanuit Agaete een mooie rondrit maken tot aan de Pico de las Nieves aan toe. Eventueel zelfs inclusief de beklimming van de Vallei van de Tranen.

DAG 5 – Agaete – San Cristóbal de la Laguna
blauw 58km/1800hm
We gaan met de boot terug naar Tenerife. Vanaf de Santa Cruz fietsen we langs de kust om vervolgens via de bergrug aan de andere kant van de noordoostelijke punt van Tenerife te komen. Deze zeer mooie afdaling brengt je in Benijo. We gaan ook weer terug omhoog om naar naar San Cristobal de la Laguna te fietsen. We verblijven in Hotel Laguna Nivaria.

DAG 6 – San Cristóbal de la Laguna – Santiago del Teide
rood 116km/2800hm
De 2e kans om de Teide te beklimmen! Na 30 kilometer begint in La Oratava de klim. De weg is onlangs opgeknapt en deze TF21 vanuit het noorden is uitgegroeid tot een beklimming van wereldklasse. Nadat je het bos achter je hebt gelaten kom je in een spectaculair vulkanisch landschap terecht. Je passeert het hoogste punt van Spanje (Pico del Teide, 3718 meter, bereikbaar met een kabelbaan) en daalt daarna zo’n 40 kilometer af richting Santiago del Teide.
Beklimmingen: Teide, Puerto de Izaña, Puerto de Erjos

DAG 7 – Rustdag of rondrit Masca & Punta de Teno
blauw 51km/1540hm
rood 70km/2400hm
Een fietsvakantie op Tenerife is niet compleet zonder een rit naar Masca. Het is verstandig om wat vroeger te vertrekken want het is een populaire route voor iedereen die Tenerife bezoekt. Als extraatje kun je naar het meest westelijke punt, Punta de Teno, fietsen. Een mooie smalle weg met prachtig uitzicht over de oceaan en een korte maar intimiderende klim langs de kust.
Beklimmingen: Degollada del Cherfe, Puerto de Erjos

DAG 8 – Santiago del Teide – Costa Adeje
groen 42km/650hm
rood 83km/2150hm
Een trilogie voltooien? Vandaag kun je voor de derde keer, en wederom van een andere kant, de Teide op en zo terug fietsen naar ons starthotel.
Beklimmingen: Teide

DAG 9 – Vertrek
In de ochtend gaan we met een privé transfer naar de luchthaven.


Vervoer

Transavia vluchten:
04 dec: Amsterdam (Schiphol) – Tenerife (Zuid), HV6673, 07:10 – 09:50
12 dec: Tenerife (Zuid) – Amsterdam (Schiphol), HV6674, 10:50 – 16:30

Verblijf

Je deelt een kamer met één andere fietser. Indien je voorkeur hebt voor een kamerindeling, dat graag aangeven op het inschrijfformulier.

Fiets huren of meenemen

Beide is mogelijk. Indien je een fiets huurt, dan kunnen wij dat regelen voor je bij Free Motion.
Wil je op je eigen fiets fietsen, geef dat dan aan op het inschrijfformulier. De toeslag voor het vervoer van je fiets in het vliegtuig bedraagt ongeveer €100 retour. Je kunt eventueel een fietskoffer (EVOC) huren bij ons.

Fietsniveau

Deze reis is geschikt voor racefietsers én toerfietsers met een fiets met bergverzet. De zwaarte van de routes wordt met de kleuren groen, blauw en rood aangegeven.

Route groen: 60 – 100 kilometers /  500 – 1500 hoogtemeters
Route blauw: 80 – 120 kilometers /  1000 – 2500 hoogtemeters
Route rood: 100 – 160 kilometers /  2000 – 3500 hoogtemeters

Je kunt per dag bepalen welke route je wilt rijden.

Maaltijden

Ontbijt en diner zijn bij de prijs inbegrepen.

Route & fietsen met GPS

Moeilijk? Wij vinden van niet. Handig? Jazeker! Nieuw is het zeker niet meer, maar als je nog nooit met een GPS toestel hebt gefietst is het toch even wennen. Wij geven je op de eerste dag een uitgebreide instructie hoe je een GPS toestel gebruikt. Nog beter is het natuurlijk als je al een GPS toestel koopt en er een paar keer mee hebt gefietst.

Als je geen GPS toestel hebt krijg je er van ons één te leen!
Wij maken gebruik van Garmin Edge 810 of Garmin Edge 820 toestellen met zeer duidelijk kleurenscherm en eenvoudige montage op het stuur.

Elke avond wordt onder het genot van een kopje koffie of iets sterkers de etappe van de volgende dag doorgenomen. Je krijgt een routekaart & alle hoogteprofielen van de te beklimmen Cols en passen te zien.

Reisbegeleider

Marcel de Waard

Maximum aantal deelnemers op deze reis: 16

Copyright © 2022 HiRoads. Alle rechten voorbehouden.