Vuelta Tenerife & La Gomera

Een bekende Nederlandse wielrenner zegt op zijn Strava over één van de ritten die je op Tenerife kunt maken: “Probably the best scenic ride I ever did” (Robert Gesink). Hij heeft het hier over de noordoostelijke punt van Tenerife, de afdaling naar het aan de kust gelegen Benijo. Uiteraard is deze etappe opgenomen in de reis, evenals de beklimming van de Teide, Masca én als kers op de taart een bijzonder fraaie rit op het ongerepte La Gomera.

We verblijven tijdens deze reis in 3 verschillende hotels. Je bagage gaat mee met de volgwagen.

dag tot dag

DAG 1 – Aankomst en rondrit
groen 42km/950hm
blauw 50km/1120hm
We worden na aankomst in de ochtend met een privé transfer van de luchthaven naar ons hotel gebracht. We halen gelijk de fietsen op bij Freemotion Bike Center en maken ons klaar voor de eerste rit.

DAG 2 – Costa Adeje – San Cristóbal de la Laguna
blauw 100km/2180hm
rood 125km/3500hm
Nog maar net op Tenerife en vandaag al de optie om vanaf de westkant de Teide te beklimmen. De klim begint op zeeniveau, het hoogste punt ligt boven de 2300 meter. Wat rustiger aan doen is deze dag ook een optie. Er loopt aan de zuidkant een mooie weg die je uiteindelijk ook de plaats van bestemming brengt. We verblijven in Hotel Laguna Nivaria.
Beklimmingen: Teide, Granadilla, TF265

DAG 3 – Rondrit Benijo, Chamorga, Anaga
groen 50km/1210hm
blauw 72km/1900hm
rood 93km/2600hm
Wat er vandaag op het programma staat wordt door sommigen en niet de minste beschouwd als één van de mooiste fietsritten die je kunt maken. Robert Gesink vermeld op Strava bij deze rit: “Probably the best scenic ride I ever did”. Vanaf ons hotel rijden we naar het Parque Rural de Anaga. Je hebt vanaf deze plek een aantal opties om af te dalen richting de kust. De mooiste 2 zijn in deze route opgenomen: Benijo en Chamorga. In Benijo kun je bovendien heerlijk lunchen bij restaurant El Frontón.
Beklimmingen: Pico del Inglés, Montes de Anaga

DAG 4 – San Cristóbal de la Laguna – Santiago del Teide
blauw 85km/2245hm
rood 116km/3000hm
De 2e kans om de Teide te beklimmen! Na 30 kilometer begint in La Oratava de klim. De weg is onlangs opgeknapt en deze TF21 vanuit het noorden is uitgegroeid tot een beklimming van wereldklasse. Nadat je het bos achter je hebt gelaten kom je in een spectaculair vulkanisch landschap terecht. Je passeert het hoogste punt van Spanje (Pico del Teide, 3718 meter, bereikbaar met een kabelbaan) en daalt daarna zo’n 40 kilometer af richting Santiago del Teide. Het is ook mogelijk om onderlangs de Teide te fietsen. Eveneens een wonderschone en niet te onderschatten rit. Je verzamelt nog steeds zo’n 2400 hoogtemeters. Vlak voordat je bij het hotel in Santiago del Teide bent kom je over het hoogste punt van deze rit, de Puerto de Erjos.
Beklimmingen: Teide, Puerto de Izaña, Puerto de Erjos

DAG 5 – Rondrit Masca & Punta de Teno
blauw 51km/1540hm
rood 70km/2400hm
Een fietsvakantie op Tenerife is niet compleet zonder een rit naar Masca. Het is verstandig om wat vroeger te vertrekken want het is een populaire route voor iedereen die Tenerife bezoekt. Als extraatje kun je naar het meest westelijke punt, Punta de Teno, fietsen. Een mooie smalle weg met prachtig uitzicht over de oceaan en een korte maar intimiderende klim langs de kust.
Beklimmingen: Degollada del Cherfe, Puerto de Erjos

DAG 6 – Santiago del Teide – Costa Adeje
groen 42km/650hm
rood 83km/2150hm
Een trilogie voltooien? Vandaag kun je voor de derde keer, en wederom van een andere kant, de Teide op en zo terug fietsen naar ons starthotel. Of je spaart je voor de rit van morgen.
Beklimmingen: Teide

DAG 7 – Rondrit La Gomera
blauw 70km/2300hm
rood 86km/2900hm
De route rond de toppen van het eiland La Gomera begint na aankomst met de ferry in San Sebastián. Het landschap is aanvankelijk droog, wat verandert na de tunnel die je naar de Hermigua-vallei brengt. Geniet van de groene en loofrijke laurierbossen tot je terug naar de kust afdaalt, naar het dorp Agulo. Vervolgens klim en daal je langs talrijke bochten door het Nationaal Park Garajonay, vernoemd naar de hoogste top van La Gomera (1340 meter). De terugweg naar San Sebastián is een lange afdaling met overweldigende bochten en uitzicht op onder andere de Agando, een grote vulkanische rots en symbool van het eiland. Al met al een bijzondere en unieke rit, een mooie afsluiting van deze fietsweek op Tenerife.
Beklimmingen: La Carbonera, GM-1, Alto de Garajonay

DAG 8 – Vertrek
In de ochtend gaan we met een privé transfer naar de luchthaven.


Vervoer

Transavia vluchten:
heen: woensdag, 27 november 2019, HV 6673: 07:00 – 10:40
terug: woensdag, 04 december 2019, HV 6674: 11:30 – 17:10

Verblijf

Je deelt een kamer met één andere fietser. Indien je voorkeur hebt voor een kamerindeling, dat graag aangeven op het inschrijfformulier.

Fiets huren of meenemen

Beide is mogelijk. Indien je een fiets huurt, dan kunnen wij dat regelen voor je bij Free Motion.
Wil je op je eigen fiets fietsen, geef dat dan aan op het inschrijfformulier. De toeslag voor het vervoer van je fiets in het vliegtuig bedraagt ongeveer €100 retour. Je kunt eventueel een fietskoffer (EVOC) huren bij ons.

Fietsniveau

Deze reis is geschikt voor racefietsers én toerfietsers met een fiets met bergverzet. De zwaarte van de routes wordt met de kleuren groen, blauw en rood aangegeven.

Route groen: 60 – 100 kilometers /  500 – 1500 hoogtemeters
Route blauw: 80 – 120 kilometers /  1000 – 2500 hoogtemeters
Route rood: 100 – 160 kilometers /  2000 – 3500 hoogtemeters

Je kunt per dag bepalen welke route je wilt rijden.

Maaltijden

Ontbijt en diner zijn bij de prijs inbegrepen.

Route & fietsen met GPS

Moeilijk? Wij vinden van niet. Handig? Jazeker! Nieuw is het zeker niet meer, maar als je nog nooit met een GPS toestel hebt gefietst is het toch even wennen. Wij geven je op de eerste dag een uitgebreide instructie hoe je een GPS toestel gebruikt. Nog beter is het natuurlijk als je al een GPS toestel koopt en er een paar keer mee hebt gefietst.

Als je geen GPS toestel hebt krijg je er van ons één te leen!
Wij maken gebruik van Garmin Edge 810 of Garmin Edge 820 toestellen met zeer duidelijk kleurenscherm en eenvoudige montage op het stuur.

Elke avond wordt onder het genot van een kopje koffie of iets sterkers de etappe van de volgende dag doorgenomen. Je krijgt een routekaart & alle hoogteprofielen van de te beklimmen Cols en passen te zien.

Reisbegeleider

Marcel de Waard

Maximum aantal deelnemers op deze reis: 14

Copyright © 2019 HiRoads. Alle rechten voorbehouden.