VEELGESTELDE VRAGEN

HEEFT HIROADS EEN GEMEENSCHAPPELIJKE LUIFEL?
Jazeker. We hebben een grote, eenvoudig op te zetten, windbestendige en degelijke luifel waar we met 20 mensen onder kunnen verblijven en waar de kok alle ruimte heeft zijn kookkunsten te vertonen.

KAN IK OOK MEE ALS IK NOG NOOIT MET GPS HEB GEFIETST?
Uiteraard! Zeker als je altijd al van plan was met GPS te gaan rijden is dit de ideale manier om er mee om te leren gaan. Je kunt bij ons een Garmin eTrex 20 toestel lenen. Dat is een eenvoudig te bedienen toestel dat ook nog eens de route heel duidelijk weergeeft. Voordat we gaan fietsen krijg je een duidelijke instructie.

collage-20

KAN IK MIJN AUTO VEILIG ACHTERLATEN OP DE CAMPING?
Jazeker. HiRoads heeft afspraken gemaakt met de campings daarover. Er dient meestal een vergoeding betaald te worden (€2 ~ €4 per dag).

HEEFT HIROADS OOK EEN FIETSBUS?
Nee, daarvoor zijn wij een te kleine organisatie. Indien mogelijk, als het aansluit op onze reizen, werken wij samen met www.fietslijn.nl.

WELKE SPULLEN MOET IK ZELF MEENEMEN EN WAT REGELT HIROADS?
Wij regelen een complete kampeerinventaris inclusief luifel, tafels, stoelen, banken en een mobiele keuken. De belangrijkste zaken die je zelf mee moet nemen zijn: een tentje, slaapmat, slaapzak en je fiets. Zie voor meer tips omtrent bagage Tips & goed voorbereid op reis

ZIJN DE MAALTIJDEN INCLUSIEF IN DE REISSOM?
Meestal niet. Ter plaatse dien je €15 per dag te betalen voor ontbijt, lunchpakket & avondeten. Als je niet mee-eet hoef je ook niet te betalen. Eén keer per week tijdens de reis heeft de kok een rustdag en wordt er geen avondmaaltijd bereid. Dit concept geldt voor alle kampeerreizen en reizen met verblijf in landhuis. De Noorwegen, Fiets & Yoga en Coast to Coast reizen hebben (deels) wel maaltijden inclusief. Een en ander staat gespecificeerd op de reispagina’s.

IS HET MOGELIJK VEGETARISCH TE ETEN?
Ja. En wij verstaan daaronder niet alleen het weglaten van vlees of vis.

WAT ALS IK ALLERGISCH BEN?
Geen zorgen. Indien je dit bij boeking of bij aanvang van de reis aangeeft, houden wij er rekening mee. Liefst al bij boeking, zodat wij ons grondig kunnen voorbereiden.

EN DE DRANKJES?
Een blikje fris, sap, bier of een glas wijn kost €1,-. Behalve bij het eten, dat is inbegrepen in de eetpot. Wel in redelijke hoeveelheden. Geef aan bij de reisleiders wat je graag drinkt, dan nemen we dat mee bij de supermarkt.

VERHUREN JULLIE GPS TOESTELLEN?
Nee. Je kunt er wel kosteloos één van ons lenen.

KRIJGEN WE EEN ROUTEBESCHRIJVING MEE?
Nee. Er is elke avond een uitgebreid routepraatje met kaart en hoogteprofielen geprojecteerd door een beamer op een scherm. De dag zelf ben je op je GPS aangewezen. En de ondersteuning van de volgwagen.

IS HET MOGELIJK DEZE REIZEN MET EEN SPORT-, TOER- OF HYBRIDEFIETS TE DOEN?
Ja. Dat kan indien de fiets over een bergverzet beschikt. Er zijn etappes bij van rond de 100 kilometer, hou daar rekening mee. Je hebt de hele dag de tijd om de volgende camping te bereiken.

IS ER EEN BEZEMWAGEN?
Niet in de letterlijke zin van het woord. Wij rijden niet achter de renners aan. Je zult ons af en toe hier en daar tegenkomen. We maken foto’s en verzorgen waar mogelijk een tussenstop. Met de juiste conditie kun je de etappe van jouw niveau uitrijden. Er zijn natuurlijk altijd situaties denkbaar waarin dat niet mogelijk is en dan kun je zeker een beroep op ons doen. Op rondritdagen gaat de bus niet altijd mee maar is wel altijd beschikbaar in geval van nood.

HOE WEET IK OF MIJN CONDITIE VOLDOENDE IS?
Dat is een lastige vraag die wij niet zo maar kunnen beantwoorden. Als je vrij gemakkelijk vlak 80 kilometer kunt rijden zijn onze reizen voor jou waarschijnlijk geen probleem. Het is altijd mogelijk extra rustmomenten te nemen. Wat wel belangrijk is om te weten, is het type fietser dat je bent. Klim je makkelijk of kom je moeizaam een berg op? Heb je veel of weinig duurvermogen? Bij twijfel kun je altijd met ons contact opnemen. Wij stellen je dan een aantal vragen en zullen je op basis daarvan een eerlijk advies geven.

IS HIROADS AANGESLOTEN BIJ DE ANVR?
Nee. Voor de ANVR zijn wij te klein. De ANVR stelt als voorwaarde (citaat van hun site): “behaalt als reisorganisator een jaaromzet van ten minste €500.000”.

IS HIROADS AANGESLOTEN BIJ DE SGR?
Nee. Dit is ook niet verplicht ook al doet de SGR soms anders voorkomen. Een lidmaatschap van de SGR is simpelweg te duur, wij moeten als kleine organisatie net zo veel betalen als een groot reisbureau met duizenden klanten. Dit zou onze kosten (en daarmee de reissom) onnodig verhogen. Klein zijn is onze kracht en wij willen niets liever dan klein blijven. Wij besteden onze tijd en geld liever aan dat waar wij goed in zijn: leuke reizen organiseren voor fietsliefhebbers.
HiRoads is verplicht u te beschermen tegen een faillissement. Wij doen dat door geen financiële risico’s te nemen. Wij voeren een eenvoudige en transparante bedrijfsvoering en beschermen daarmee onszelf en onze klanten.

HEEFT HIROADS BOEKINGSKOSTEN?
Nee. Wij werken transparant en zien boekingskosten als een truc om de reissom te verhogen.

Copyright © 2018 HiRoads. Alle rechten voorbehouden.