fietsvakantie Alpen

HiRoads Fietsvakanties is dé specialist voor een fietsvakantie door de Alpen, Dolomieten, door Noorwegen of in Thailand. Een fietsvakantie door de Alpen van HiRoads is altijd goed geregeld en gaat over de mooiste routes. Zoveel mogelijk over verkeersarme wegen en uitdagende beklimmingen.

Onze fietsreizen

Nieuwe bestemmingen

Naast fietsvakantie Alpen is HiRoads elk jaar op zoek naar nieuwe bestemmingen voor de racefietser.

Thailand

Ten eerste werden wij door een deelnemer getipt over Thailand. Begin 2017 zijn we daar op verkenning geweest. Vooraf was al duidelijk dat het parcours uitdagend genoeg was. Twee vragen die wij ons stelden: ten eerste, zijn de wegen goed genoeg en ten tweede, hoe zijn de klimatologische omstandigheden. Hoe het was kun je lezen in ons verslag Noord Thailand: een heerlijke winter-racefiets-bestemming
In januari 2018 staat de ‘Mae Hong Son Loop’ op het programma.

Cyprus

Vervolgens biedt ook Cyprus prachtige mogelijkheden als alternatief voor fietsvakantie Alpen, zeker in de winter. Het voorjaar begint hier vroeg, al in maart zijn de temperaturen heerlijk. HiRoads heeft deze bestemming voor de toekomst op haar verlanglijst geplaatst. Beperkte beschikbaarheid van goede huurfietsen maakt het organiseren iets ingewikkelder dan andere trips.

Noorwegen

In juni 2017 zijn wij voor het eerst naar Noorwegen geweest. Heb je al veel fietsvakanties Alpen gedaan, denk dan eens aan Noorwegen. Wat kun je verwachten? Een totaal ander landschap, spectaculair en ruig. Het weer moet meezitten, maar is dat ook niet zo als je naar de Alpen gaat?

Engeland

Vanaf 2017 nieuw bij HiRoads. De Coast2coast reis van augustus 2017 had de primeur en voerde door de prachtige Pennines, Yorkshire Dales en Lake District. Voordeel ten opzichte van een fietsvakantie Alpen? Je begint in Ijmuiden met een comfortabele boottrip in plaats van een lange auto of bus rit naar Zuid-Europa. Voor 2018 staat de ‘Tour of the Pennines’ op het programma, handig gepland in het Hemelvaart weekend.

Californië

Tenslotte bestaat de wens om in het naseizoen een keer naar Californië te gaan. Een heerlijk klimaat en zoals Google Street View laat zien, prachtige weggetjes door de wijngebieden van Paso Robles. Het hele gebied ten zuiden van San Francisco en oostelijk van San Jose is een waar fietsparadijs. Wat te denken van een tocht rond de Baai van San Francisco met uiteraard een passage van de Golden gate bridge?

Waarom kies jij voor een fietsvakantie Alpen van HiRoads?

Ten eerste zijn onze reizen aangenaam en eerlijk geprijsd. Ten tweede heerst er altijd een gezellige groepssfeer. Vervolgens werken wij kleinschalig, met een groepsgrootte tussen de 10 en 20 deelnemers. Aansluitend kun je er van op aan dat de routes uitdagend zijn en gaan over stille en verkeersarme wegen. En tenslotte zijn er natuurlijk de begeleiders bij HiRoads. Geselecteerd op gevoel voor humor, relativeringsvermogen, ontspanning en servicegerichtheid.

Copyright © 2021 HiRoads. Alle rechten voorbehouden.