fietsvakantie Alpen

HiRoads Fietsvakanties is dé specialist voor een fietsvakantie door de Alpen, Dolomieten, door Noorwegen of in Thailand. Een fietsvakantie door de Alpen van HiRoads is altijd goed geregeld en gaat over de mooiste routes. Zoveel mogelijk over verkeersarme wegen en uitdagende beklimmingen.

Onze fietsreizen

fietsvakantie Alpen

Nieuwe bestemmingen

Naast fietsvakantie Alpen is HiRoads elk jaar op zoek naar nieuwe bestemmingen voor de racefietser.

Thailand

Ten eerste werden wij door een deelnemer getipt over Thailand. Begin 2017 zijn we daar op verkenning geweest. Vooraf was al duidelijk dat het parcours uitdagend genoeg was. Twee vragen die wij ons stelden: ten eerste, zijn de wegen goed genoeg en ten tweede, hoe zijn de klimatologische omstandigheden. Hoe het was kun je lezen in ons verslag Noord Thailand: een heerlijke winter-racefiets-bestemming

Cyprus

Vervolgens biedt ook Cyprus prachtige mogelijkheden als alternatief voor fietsvakantie Alpen, zeker in de winter. Het voorjaar begint hier vroeg, al in maart zijn de temperaturen heerlijk. HiRoads heeft deze bestemming voor de toekomst op haar verlanglijst geplaatst. Beperkte beschikbaarheid van goede huurfietsen maakt het organiseren iets ingewikkelder dan andere trips.

Noorwegen

Voor het eerst staat Noorwegen in 2017 voor op het programma. Heb je al veel fietsvakanties Alpen gedaan, denk dan eens aan Noorwegen. Wat kun je verwachten? Een totaal ander landschap, spectaculair en ruig. Het weer moet meezitten, maar is dat ook niet zo als je naar de Alpen gaat?

Engeland

Tenslotte Engeland. Ook in 2017 nieuw bij HiRoads. We gaan in augustus een week op pad door de prachtige Pennines, Yorkshire Dales en Lake District. Voordeel ten opzichte van een fietsvakantie Alpen? Je begint in Ijmuiden met een comfortabele boottrip in plaats van een lange auto of bus rit naar Zuid-Europa.

Engeland: lange weekenden alleen bij goed weer

Plan voor de nazomer. Ga mee op een lang weekend fietsen in de North Pennines en ontdek de leegheid, pracht en stilte van dit gebied op een halve dag fietsen van Newcastle. Donderdagavond of vrijdagavond vertrekken, 3 dagen fietsen en maandagochtend of dinsdagochtend terug in Ijmuiden. Weersvoorspelling slecht? Dan gaan we niet.

Waarom kies jij voor een fietsvakantie Alpen van HiRoads?

Ten eerste zijn onze reizen aangenaam en eerlijk geprijsd. Ten tweede heerst er altijd een gezellige groepssfeer. Vervolgens werken wij kleinschalig, met een groepsgrootte tussen de 10 en 20 deelnemers. Aansluitend kun je er van op aan dat de routes uitdagend zijn en gaan over stille en verkeersarme wegen. En tenslotte zijn er natuurlijk de begeleiders bij HiRoads. Geselecteerd op gevoel voor humor, relativeringsvermogen, ontspanning en servicegerichtheid.