hiroads-2

Marcel de Waard

oprichter & eigenaar, reisbegeleider, kok, fotograaf & fietser

HiRoads is voor Marcel de Waard liefhebberij en werk tegelijk. In de mix van fietsen, koken, reizen & fotografie komen al zijn passies samen. Zijn doelstelling: zoveel mogelijk mensen laten genieten van fietsen over mooie, stille, bekende en onbekende cols en passen.

 

Eind oktober 2014 kregen ik en vele andere reisbegeleiders & deelnemers het bericht dat de organisatie die ons zoveel zomerplezier had gebracht ging stoppen met het aanbieden van fietsreizen. Het duurde toen niet heel lang of het idee was geboren HiRoads op te zetten. Vooral het ‘fietskampeerreizen-concept’ vind ik té mooi om geen nieuw leven in te blazen. Met daarbij een aantal vernieuwingen: fietsen met GPS, veel foto’s en elke avond routebespreking.

Fietsen is mijn passie. Er gaat geen week voorbij zonder te fietsen of in ieder geval eraan te denken. Mijn racefiets hangt bij mij thuis in de huiskamer. De afgelopen jaren was ik hele zomers in de Alpen of Pyreneeën te vinden, hetzij om reizen te begeleiden, hetzij om zelf te fietsen. Mijn mooiste beklimming ooit: Mont Ventoux. Om het landschap maar vooral vanwege de benen die ik toen had. Mooiste cyclosportief: L’Ardéchoise. Het is dan feest in het hele gebied, alle dorpen lopen uit om jou aan te moedigen. Een geweldige ervaring!

Op mijn reizen gaat altijd de fotocamera mee. Sport en fotografie laten zich mooi combineren. De beweging vastleggen of het moment bevriezen, een klimmende of dalende fietser, het levert prachtige plaatjes op. Wie meegaat op een van onze reizen houdt daar zeker een prachtige herinnering aan over in de vorm van vele foto’s.

Het kunnen en mogen organiseren van de HiRoads reizen voelt voor mij niet als werk maar als een voorrecht. De wintermaanden staan in het teken van het bijhouden van de website, het maken van de routes en contacten leggen met campings. In de zomer ben ik dan langdurig in de bergen, de reizen aan het begeleiden. Ik doe dat uiteraard niet alleen. Ik wordt daarbij geholpen door een aantal geweldige freelancers en mijn partner Diana Eling. Wat hun rol is en hun eigen verhaal lees je op de andere pagina’s.

Tot ziens deze zomer!

Marcel de Waard

Copyright © 2020 HiRoads. Alle rechten voorbehouden.