Eten

Een GOEDE MAALTIJD levert de energie voor een goede prestatie. Bij de meeste reizen betaal je ter plaatse aan HiRoads een vast bedrag van €15 per dag. Daarvoor verzorgt de kok het volgende:

  • Een uitgebreid, gevarieerd, voedzaam en gezond ontbijt
  • Tijdens het ontbijt is er de mogelijkheid een lunchpakket te maken
  • Per dag één sport/mueslireep en één banaan voor onderweg
  • Bij aankomst is er altijd iets te eten en tevens limonade of bouillon
  • In de avond krijgen we een diner bestaande uit voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht.

De UITGANGSPUNTEN daarbij zijn:

  • Verse ingrediënten
  • Lokale produkten indien mogelijk
  • Variatie
  • Voldoende
  • Lekker
  • Rekening houdend met diëten en allergieën

De deelnemers zullen ongeveer 2 keer per week helpen met de voorbereiding van het eten en het doen van de afwas. Elke corveedienst bestaat globaal uit de volgende taken:

  • Avondafwas
  • In de ochtend dekken & afruimen van de tafel
  • Ochtendafwas
  • In de middag het snijden van groente & vlees
  • Doen van een ‘voorafwasje’, om de avondafwas niet te groot te maken
  • Dekken van de tafel voor het diner

Bij de meeste reizen gebruiken we de eetpot. Er zijn een aantal reizen waarbij niet of deels gebruik gemaakt wordt van het eetpot-concept.