Eten
Een GOEDE MAALTIJD levert de energie voor een goede prestatie. Bij de meeste reizen betaal je ter plaatse aan HiRoads een vast bedrag van €15 per dag. Daarvoor verzorgt de kok het volgende:
- Een uitgebreid, gevarieerd, voedzaam en gezond ontbijt
- Tijdens het ontbijt is er de mogelijkheid een lunchpakket te maken
- Per dag één sport/mueslireep en één banaan voor onderweg
- Bij aankomst is er altijd iets te eten en tevens limonade of bouillon
- In de avond krijgen we een diner bestaande uit voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht.
De UITGANGSPUNTEN daarbij zijn:
- Verse ingrediënten
- Lokale produkten indien mogelijk
- Variatie
- Voldoende
- Lekker
- Rekening houdend met diëten en allergieën
De deelnemers zullen ongeveer 2 keer per week helpen met de voorbereiding van het eten en het doen van de afwas. Elke corveedienst bestaat globaal uit de volgende taken:
- Avondafwas
- In de ochtend dekken & afruimen van de tafel
- Ochtendafwas
- In de middag het snijden van groente & vlees
- Doen van een ‘voorafwasje’, om de avondafwas niet te groot te maken
- Dekken van de tafel voor het diner
Bij de meeste reizen gebruiken we de eetpot. Er zijn een aantal reizen waarbij niet of deels gebruik gemaakt wordt van het eetpot-concept.