Badlands supported

Badlands is de naam van een ‘unsupported gravel adventure’ waarbij je een aantal van de meest afgelegen delen van het zuiden van Spanje doorkruist. Daarbij de Gorafe Desert, Tabernas Desert & Cabo de Gata Natural Park. Tijdens deze race ben je volledig op jezelf aangewezen. Je bepaalt zelf hoe je slaapt, in een tentje of in de open lucht en er zijn geen bevoorradingsposten. Voor wie dat iets te uitdagend vindt, is er nu deze reis. Met elke dag een dak boven je hoofd. En ’s avonds een maaltijd die voor je bereid wordt. Over hetzelfde spectaculaire en uitdagende parcours.

Een beeld van de fascinerende landschappen waar je doorheen fietst is te vinden op de website van Badlands. Overigens is de Pico Veleta uit de route gehaald. In april ligt er nog sneeuw.

HiRoads brengt je fiets per bus naar Almería. Vanaf Almería rijdt er een een 4×4 voertuig met ons mee voor onze bagage, technische ondersteuning, watervoorziening en een picknick onderweg.

Deze reis doe je idealiter op een gravelbike. Op een mountainbike kan ook.

dag tot dag

DAG 1 – Aankomst Almería + Almería – Fondón: Sierra de Gádor
blauw 67km/1760hm
rood 83km/2350hm
We fietsen vandaag door deze uitlopers van de Sierra Nevada met zijn kleine dorpjes, allemaal in het wit gekleed en omgeven door wijngaarden, sinaasappelboomgaarden en amandelbomen.
Accommodatie: Hotel Rural La Marmita de Ahlam

DAG 2 – Fondón – Órgiva: La Alpujarra
groen 84km/1895hm
blauw 90km/2200hm
rood 96km/2500hm
Een schilderachtig landschap dat is voorzien van berberachtige witte dorpen die onderling verbonden zijn door vele paden.
Accommodatie: Hotel Taray

DAG 3 – Órgiva – Granada
blauw 81km/1980hm
rood 79km/2700hm
Accommodatie: Hotel Granada Centre

DAG 4 – Granada – Guadix: Sierra de Huétor
blauw 89km/1900hm
rood 97km/2150hm
Vanuit Granada fietsen we de Sierra de Huétor in. Een bebost gebied met honderden kilometers aan fijne gravelpaden. Onderweg mooie uitzichten op de Sierra Nevada waarvan de toppen nog met sneeuw bedekt zullen zijn.
Accommodatie: Cuevas La Granja

DAG 5 – Rondrit Guadix: Gorafe Desert
blauw 96km/1500hm
rood 123km/2000hm
Vandaag doorkruizen we de Gorafe woestijn. Een van de opvallende kenmerken van de Gorafe-woestijn zijn de karstlandschappen, die zijn gevormd door de oplossing van kalksteen door watererosie. Dit heeft geleid tot indrukwekkende rotsformaties, grotten en ravijnen.
Accommodatie: Cuevas La Granja

DAG 6 – Guadix – Tabernas: Sierra de los Filabres
rood 135km/2360hm
Hoog en afgelegen, de Sierra de los Filabres. Fijn om hier een volgauto te hebben. In april kan het hier op hoogte nog fris zijn. De route gaat over het Calar Alto Observatory (2.168m), een markant punt in het landschap dat overal bovenuit steekt.
Vervolgens fietsen we door officieel de enige Europese woestijn, de Tabernas woestijn. Minder dan 250mmm regen per jaar valt hier. Het landschap is er een van wonderlijk vormen, door erosie uitgesleten geulen.
Accommodatie: Hostal Avenida

DAG 7 – Tabernas – Almería: Gabo de Gata
blauw 108km/1620hm
rood 118km/1830hm
De laatste etappe gaat door het beschermde natuurgebied Gabo de Gata. Het ligt oostelijk van Almería aan de kust. Het pad dat wij fietsen volgt grotendeels de kustlijn met uitzicht op kleine baaien met afgelegen strandjes. De zoutvlaktes en lagunes zijn een belangrijk broedgebied voor vogels.
Accommodatie: Cabogata Beach Hotel

DAG 8 – Vertrek

Vluchten

Rotterdam/Den Haag – Almeria
HV5643 April 13, 2024 07:00 – 09:45
Almeria – Rotterdam/Den Haag
HV5644 April 20, 2024 10:30 – 13:15

Transport van je racefiets

Het vervoer van je gravelfiets vanuit Nederland naar Almería en terug is bij de reissom inbegrepen. Ongeveer een week vantevoren kun je je fiets in Veenendaal komen brengen. Twee dagen na afloop van de reis ben ik weer thuis en kun je je fiets weer op komen halen.

Verblijf

In hotels en albergues. Meestal op basis van 2persoonkamers maar hou ook rekening met een aantal keer met 3 of meer op een kamer.

Etappedagen & rondritdagen

Etappedagen: 7

Assistentie onderweg

Het is belangrijk om in grote mate zelfvoorzienend te zijn. Zorg dat je zelf je normale kit bij je hebt tijdens het fietsen zoals plakspullen, een broodje/reep en een regen/windjack. Vanaf Almería rijdt er een een 4×4 voertuig met ons mee voor onze bagage, technische ondersteuning, watervoorziening en een picknick onderweg.

Maaltijden

Ontbijt is bij de prijs inbegrepen. Lunch en diner zijn exclusief.

Route & fietsen met GPS

Moeilijk? Wij vinden van niet. Handig? Jazeker! Nieuw is het zeker niet meer, maar als je nog nooit met een GPS toestel hebt gefietst is het toch even wennen. Wij geven je op de eerste dag een uitgebreide instructie hoe je een GPS toestel gebruikt. Nog beter is het natuurlijk als je al een GPS toestel koopt en er een paar keer mee hebt gefietst.

Als je geen GPS toestel hebt krijg je er van ons één te leen!
Wij maken gebruik van Garmin Edge 810 of Garmin Edge 820 toestellen met zeer duidelijk kleurenscherm en eenvoudige montage op het stuur.

Reisbegeleiders

Marcel de Waard

Maximum aantal deelnemers op deze reis: 18

Copyright © 2024 HiRoads. Alle rechten voorbehouden.