Golden Triangle Loop

Noord-Thailand staat wellicht niet op je fietsvakantie ‘bucketlist’. Dat zou eigenlijk wél moeten, want de regio rond Chiang Mai heeft het voor de racefietser allemaal. De wegen zijn er prima en het klimaat in de wintermaanden is heerlijk warm maar niet te heet. Het eten is er waanzinnig lekker en, last but not least, er zijn bergen. De Golden Triangle Loop is een route die met een grote omweg loopt van Chiang Mai naar Chiang Rai. We fietsen over verbluffend mooie bergkammen, stille plattelandswegen, langs rijstvelden, tempels en langs de indrukwekkende Mekong. Het verkeer is er, behalve rond de steden, minimaal. En als het er al is krijg je alle ruimte van de vriendelijke Thai.

Noord Thailand, de ideale winter-fiets bestemming.

dag tot dag

DAG 1 – Vertrek Schiphol

DAG 2 – Aankomst Chiang Mai + rondrit (vlak)
groen 52km/200hm
Na aankomst in Chiang Mai is de beste remedie ter voorkoming van een serieuze jetlag, gelijk op de fiets te stappen en een lekker vlak rondje in de omgeving van Chiang Mai te rijden. We fietsen door landbouwgebied, rijstvelden, langs tempels en rivieren. Halverwege kun je een korte klim doen naar Doi Saket: een zeer fraaie tempel gelegen op een heuvel. Een duik in het zwembad is ook verleidelijk, maar is extra lekker als je dat uitstelt tot na de rit.
We verblijven middenin Chiang Mai in het Karinthip Hotel

DAG 3 – Rondrit Samoeng loop
blauw 88km/1600hm
rood 120km/2300hm
Het eerste klimwerk en gelijk wonderschone plaatjes van het Thaise platteland! We fietsen een ronde ten westen van Chiang Mai. Na ongeveer 50 kilometer liggen de 2 beklimmingen achter ons. Het mooie van dit deel van Thailand is dat er overal koffiegelegenheden te vinden zijn. Dus, voordat we aan de afdaling beginnen, tijd voor pauze, cappuccino, americano, en eventueel lunch bij het Chang Hill Coffee & Café

DAG 4 – Chiang Mai – Phrao
blauw 110km/850hm
rood 130km/1000hm
We verlaten vandaag de omgeving van Chiang Mai. We fietsen in noordelijke richting langs de Ping Rivier. Je verruilt al snel de stad voor rustige plattelandswegen. Iets over de helft pauzeren we bij een waterval. Je kunt naar boven klimmen en een verfrissende duik nemen. Je handdoek ligt immers in de bus. Daarna lunch en weer op de fiets voor de enige klim van deze etappe. We eindigen de rit in het landelijke Phrao.
We verblijven in Phrao in het Khum Lanna Resort. Middenin de natuur, mogelijkheid tot massage en een prima restaurant.

DAG 5 – Phrao – Mae Suai
blauw 102km/1830hm
Vandaag rijden we over weg 1150. Dat betekent dat de benen behoorlijk aangesproken gaan worden maar je krijgt er een fantastische rit over een zeer rustige bergweg voor terug. De volgwagen met bananen, koude cola en de nodige support is altijd in de buurt. 50 kilometer en een steile afdaling later komen we aan in Wiang Pa Pao. Het tweede deel van de rit moeten we heel even over de wat drukkere 118, maar al snel rijden we weer over de kleinere plattelandswegen, langs rijstvelden en tempels.
We komen aan in Mae Suai en verblijven in het Balcony Hill resort. Mét uitzicht over de rijstvelden.

DAG 6 – Mae Suai – Huai Khum Resort
blauw 74km/1800hm
rood 80km/2150hm
rood 87km/2450hm
Zonder strijd geen overwinning. Eerst moet je de Wawee Hills over om bij de oevers van de paradijselijke Kok rivier te komen. Ook dit is weer een spectaculaire etappe over een erg rustige weg. Na Doi Chang en de Wawee Hills daal je af tot je bij de Kok rivier komt. Een klein weggetje langs de rivier brengt je bij het idyllisch gelegen en in oorspronkelijke stijl opgetrokken Huai Khum Resort. Hier blijven we een extra nacht om van de rust te genieten. Doi Chaang is één van de koffieproducerende gebieden in Thailand. De klim ernaartoe is mooi en loopt lekker. Met uitzondering van de laatste 3,5 kilometer, een optioneel heen- en weertje naar de top, die zijn extreem steil.

DAG 7 – Rustdag
Een rustdag, die je natuurlijk kunt gebruiken om te gaan fietsen. Wat ook kan is op deze dag gezamenlijk op pad te gaan. Een bezoek aan het tempelcomplex Wat Tha Ton, lunch in het stadje en dan terug met de boot naar het resort is één van de opties. Het zwembad van het resort is ook verleidelijk en met een lengte van plm 25 meter zelfs geschikt voor een serieuze training.

DAG 8 – Huai Khum Resort – Mae Salong
groen 43km/1400hm
blauw 78km/1800hm
rood 88km/2350hm
De fietsen vandaag richting de regio die vanwege het alpiene landschap en het relatief koelere klimaat bekend staat als ‘Klein Zwitserland’. Via smalle kronkelende wegen komen we aan in Mae Salong. Theeplantages sieren tegenwoordig hier de berghellingen, waar vroeger de papaver (opium) geteeld werd. Met andere woorden, we bevinden ons inmiddels in de ‘Golden Triangle’. De bevolking bestaat hier grotendeels uit voormalige Kuomintang Chinezen, die zich na het einde van de Chinese burgeroorlog in 1949 in deze regio hebben gevestigd. We verblijven in Maesalong Villa.

DAG 9 – Mae Salong – Chiang Kong
blauw 134km/1150hm
rood 150km/1300hm
Een lange en heerlijke rit, die we op 1100 meter beginnen en eindigen langs de Mekong rivier op een hoogte van 400 meter. Na wat klimwerk in het begin rijden we over een bergkam met fenomenaal uitzicht. Daarna is het zo’n typische Thaise plattelandsrit. Rijstvelden, dorpjes, tempels. Op kilometer 70 (korte route)/85 (lange route) komen we aan in Chiang Saen en is het tijd voor lunch aan de oever van de indrukwekkende Mekong. Aan de overkant ligt Laos. De lange route komt voor de lunchstop langs het 3-landenpunt van Thailand, Myanmar en Laos.
We verblijven in Chiang Kong in het Riverfront Hotel. Als je aan de goede kant zit heb je uitzicht op de Mekong.

DAG 10 – Chiang Kong – Pu Chi Fa
rood 89km/1975hm
blauw 79km/1000hm
Pu Chi Fa kent een adembenemend landschap. Vele toeristen komen hier om de zon te zien opkomen boven Laos. Morgen hebben wij die kans ook, maar wij komen hier natuurlijk om wellicht de mooiste etappe van deze loop te fietsen.
We verblijven in het U Krist Farm Hill Resort. Een warme sfeer middenin de overweldigende natuur.

DAG 11 – Zonsopkomst + etappe + transfer Chiang Mai
groen 102km/770hm
We staan vroeg op, ontbijten en wandelen dan richting het uitzichtpunt om de zon te zien opkomen. Vervolgens een laatste waanzinnig mooie etappe. We slingeren langs de bergwand en dalen vervolgens af om uiteindelijk bij de Witte Tempel van Chiang Rai in de bus te stappen voor een transfer naar Chiang Mai.

DAG 12 – Beklimming Doi Suthep
groen 50km/1000hm Doi Suthep
rood 90km/2350hm Doi Inthanon
We zijn terug in Chiang Mai en vanaf vandaag heb je ook alle gelegenheid deze oergezellige stad te gaan verkennen. Neem bijvoorbeeld een massage. Of een heerlijke fruitshake. Uiteraard nadat je in de ochtend de klim naar Doi Suthep hebt gedaan. Je kunt ook de hoogste beklimming van Thailand nog ‘even’ meepikken: Doi Inthanon.

DAG 13 – vertrek Chiang Mai (einde dag)
Vandaag kun je de ochtend en het begin van de middag nog besteden in het gezellige Chiang Mai.

DAG 14 – Aankomst Schiphol

vluchten

Deze reis wordt alleen nog zonder vluchten aangeboden. Wil je mee, dan kunnen wij uiteraard assisteren bij het regelen van je vlucht.

verblijf

Resorts en hotels. Tijdens onze verkenning hebben wij deze accommodaties als vrij luxe ervaren. Schoon, ruim, soms een zwembad, en mooi opgetrokken uit natuurlijke materialen.

bagagevervoer & ondersteuning onderweg

We worden tijdens de rondreis begeleid door 1 of 2 volgwagens met onze bagage, reserveonderdelen, bananen, repen, water en frisdrank. In geval van pech of anderszins hebben ze plek om mee te rijden.

Eten

Het ontbijt is bij de prijs inbegrepen. Er is de mogelijkheid zowel westers als Thais te ontbijten. Lunch onderweg is geen enkel probleem. Overal zijn kleine restaurantjes te vinden die de heerlijkste gerechten op tafel zetten. Noedelsoep, Pad Thai, gebakken rijst, etc… Voor het diner ’s avonds geldt hetzelfde. Voldoende opties, in het restaurant van het hotel of ergens in het stadje waar we die dag verblijven.

prijsniveau

Laag. Het zal moeilijk zijn om voor de dagelijkse uitgaven aan water, frisdrank, een biertje, lunch & diner meer dan €15 per dag uit te geven.

Fiets mee of fietshuur?

Bij de prijs inbegrepen is de huur van een hardcase fietskoffer van het bedrijf Wiel-rent. Informatie over afhalen van de koffer op één van de Wiel-rent locaties volgt in de maand voor vertrek. Woon je niet in de buurt van één van de locaties, dan wordt er iets anders geregeld. Laten bezorgen kan eventueel ook, vraag naar de mogelijkheden. Er is voor zover wij weten geen mogelijkheid om ter plekke een kwalitatief goede racefiets te huren. Je fietskoffer is tijdens de vlucht in goede handen bij Cathay Pacific.

Fietsniveau

Onze reizen zijn geschikt voor racefietsers én toerfietsers met een fiets met bergverzet. De zwaarte van de routes wordt met de kleuren groen, blauw en rood aangegeven.

Route groen: 60 – 100 kilometers /  500 – 1500 hoogtemeters
Route blauw: 80 – 120 kilometers /  1000 – 2500 hoogtemeters
Route rood: 100 – 160 kilometers /  2000 – 3500 hoogtemeters

Route & fietsen met GPS

Moeilijk? Wij vinden van niet. Handig? Jazeker! Nieuw is het zeker niet meer, maar als je nog nooit met een GPS toestel hebt gefietst is het toch even wennen. Wij geven je op de eerste dag een uitgebreide instructie hoe je een GPS toestel gebruikt. Nog beter is het natuurlijk als je al een GPS toestel koopt en er een paar keer mee hebt gefietst.
Als je geen GPS toestel hebt krijg je er van ons één te leen!
Wij maken gebruik van Garmin Edge 810 toestellen met zeer duidelijk kleurenscherm en eenvoudige montage op het stuur.

inentingen

Raadpleeg je huisarts of Thuisvaccinatie.nl. Ruim voor vertrek mee beginnen.

reisdocumenten

Nederlanders hebben voor Thailand bij een verblijf korter dan 30 dagen geen visum nodig. Je paspoort dient minimaal 6 maanden geldig te zijn, gerekend vanaf de terugreisdatum.

Reisbegeleiders

Marcel de Waard
Lokale gids (Bee) en 2 chauffeurs (La & Somchai)

Maximum aantal deelnemers op deze reis: 16

Wat moet je je voorstellen bij fietsen in Thailand? Hieronder het videoverslag van de Mae Hong Son loop die wij in januari/februari 2018 hebben gereden.

Copyright © 2024 HiRoads. Alle rechten voorbehouden.