Golden Triangle Loop

Noord-Thailand staat wellicht niet op je fietsvakantie ‘bucketlist’. Dat zou eigenlijk wél moeten, want de regio rond Chiang Mai heeft het voor de racefietser allemaal. De wegen zijn er prima en het klimaat in de wintermaanden is heerlijk warm maar niet te heet. Het eten is er waanzinnig lekker en, last but not least, er zijn bergen. HiRoads is in januari 2017 op verkenning geweest, in januari 2018 hebben we de Mae Hong Son Loop gereden en voor 2019 staat nu de Golden Triangle Loop op het programma.

Wat moet je je voorstellen bij fietsen in Thailand? Hieronder het videoverslag van de Mae Hong Son loop die wij in januari/februari 2018 hebben gereden.

dag tot dag

DAG 1 – Vertrek Schiphol

DAG 2 – Aankomst Chiang Mai + rondrit (vlak)
groen 52km/200hm
Na aankomst in Chiang Mai is de beste remedie ter voorkoming van een serieuze jetlag, gelijk op de fiets te stappen en een lekker vlak rondje in de omgeving van Chiang Mai te rijden. We fietsen door landbouwgebied, rijstvelden, langs tempels en rivieren. Een duik in het zwembad is ook verleidelijk, maar is extra lekker als je dat uitstelt tot na de rit.
We verblijven middenin Chiang Mai in het Karinthip Hotel

DAG 3 – Rondrit Samoeng loop
blauw 88km/1600hm
rood 120km/2300hm
Het eerste klimwerk en gelijk wonderschone plaatjes van het Thaise platteland! We fietsen een ronde ten westen van Chiang Mai. Na ongeveer 50 kilometer liggen de 2 beklimmingen achter ons. Het mooie van dit deel van Thailand is dat er overal koffiegelegenheden te vinden zijn. Dus, voordat we aan de afdaling beginnen, tijd voor pauze, cappuccino, americano, en eventueel lunch.

DAG 4 – Chiang Mai – Phrao
blauw 110km/850hm
rood 130km/1000hm
We verlaten vandaag de omgeving van Chiang Mai. We fietsen in noordelijke richting langs de Ping Rivier. Voor we aan de eerste klim beginnen pauzeren we bij een waterval. Je kunt naar boven klimmen en een verfrissende duik nemen. Je handdoek ligt immers in de bus. Daarna lunch en weer op de fiets voor de enige klim van deze etappe. We eindigen de rit in het landelijke Phrao.
We verblijven in Phrao in het Khoom Kam Kaew Farm & Resort. Middenin de natuur, boerderijdieren en een prima restaurant.

DAG 5 – Phrao – Mae Suai
blauw 99km/1830hm
Vandaag rijden we over weg 1150. Dat betekent dat de benen behoorlijk aangesproken gaan worden maar je krijgt er een fantastische rit over een zeer rustige bergweg voor terug. De volgwagen met bananen, koude cola en de nodige support is altijd in de buurt. 50 kilometer en een steile afdaling later komen we aan in Wiang Pa Pao. Het tweede deel van de rit moeten we heel even over de wat drukkere 118, maar al snel rijden we weer over de kleinere plattelandswegen, langs rijstvelden en tempels.
We komen aan in Mae Suai en verblijven in het Balcony Hill resort. Mét uitzicht over de rijstvelden.

DAG 6 – Mae Suai – Huai Khum Resort
blauw 74km/1800hm
rood 95km/2400hm
Zonder strijd geen overwinning. Eerst moet je de Wawee Hills over om bij de oevers van de paradijselijke Kok rivier te komen. Ook dit is weer een spectaculaire etappe over een erg rustige weg. Een aaneenschakeling van vele kortere beklimmingen brengt je naar een hoogte van 1100 meter. Vanaf dit punt is er een schitterend uitzicht over het omringende landschap. Daarna is het voornamelijk afdalen tot je bij de Kok rivier komt. Een klein weggetje langs de rivier brengt je bij het idyllisch gelegen en in oorspronkelijke stijl opgetrokken Huai Khum Resort. Hier blijven we een extra nacht om van de rust te genieten. Overigens is deze etappe uit te breiden door de beklimming van Doi Chaang. Erg mooi, en je komt daarmee middenin één van de koffieproducerende gebieden in Thailand.

DAG 7 – Rustdag
Een rustdag, die je natuurlijk kunt gebruiken om te gaan fietsen. Wat ook kan is op deze dag gezamenlijk op pad te gaan. Met één van de boten van het resort kunnen we de aan de rivier liggende dorpjes van lokale minderheden bezoeken.

DAG 8 – Huai Khum Resort – Mae Salong
groen 43km / 1400hm
rood 88km/2350hm
De fietsen vandaag richting de regio die vanwege het alpiene landschap en het relatief koelere klimaat bekend staat als ‘Klein Zwitserland’. Via smalle kronkelende wegen komen we aan in Mae Salong. Theeplantages sieren tegenwoordig hier de berghellingen, waar vroeger de papaver (opium) geteeld werd. Met andere woorden, we bevinden ons inmiddels in de ‘Golden Triangle’. De bevolking bestaat hier grotendeels uit voormalige Kuomintang Chinezen, die zich na het einde van de Chinese burgeroorlog in 1949 in deze regio hebben gevestigd.
We verblijven in Maesalong Villa.

DAG 9 – Mae Salong – Chiang Kong
blauw 134km/1150hm
Een lange rit, die we op 1100 meter beginnen en eindigen langs de Mekong rivier op een hoogte van 400 meter. Het begin van de rit is het voornamelijk dalen maar je verzamelt ook nog zo’n 1300 hoogtemeters. Daarna is het zo’n typische Thaise plattelandsrit. Rijstvelden, dorpjes, tempels. Het laatste deel, van Chiang Saen naar Chiang Kong rijden we voornamelijk langs de indrukwekkende Mekong. Aan de overkant ligt Laos.
We verblijven in Chiang Kong in het Riverfront Hotel. Als je aan de goede kant zit heb je uitzicht op de Mekong.

DAG 10 – Chiang Kong – Pu Chi Fa
rood 89km/1975hm
Pu Chi Fa kent een adembenemend landschap. Vele toeristen komen hier om de zon te zien opkomen boven Laos. Morgen hebben wij die kans ook, maar wij komen hier natuurlijk om wellicht de mooiste etappe van deze loop te fietsen.
We verblijven in het U Krist Farm Hill Resort. Een warme sfeer middenin de overweldigende natuur.

DAG 11 – Zonsopkomst + korte rit + transfer Chiang Mai
groen 49km/400hm
We staan vroeg op, ontbijten en wandelen dan richting het uitzichtpunt om de zon te zien opkomen. Vervolgens een laatste waanzinnig mooie etappe die bovendien voornamelijk omlaag gaat en voortdurend uitzicht biedt richting Laos. Daarna stappen we in de bus voor de transfer naar Chiang Mai.

DAG 12 – Beklimming Doi Suthep
groen 50km/1000hm
We zijn terug in Chiang Mai en vanaf vandaag heb je ook alle gelegenheid deze oergezellige stad te gaan verkennen. Neem bijvoorbeeld een massage. Of een heerlijke fruitshake. Uiteraard nadat je in de ochtend de klim naar Doi Suthep hebt gedaan. Je kunt ook de hoogste beklimming van Thailand nog ‘even’ meepikken: Doi Inthanon. Op aanvraag kunnen we daarvoor een arrangement maken. Er is dan bijvoorbeeld een transfer nodig naar het begin van de klim, Chom Thong.

DAG 13 – vertrek Chiang Mai (einde dag)
Vandaag kun je de ochtend en het begin van de middag nog besteden in het gezellige Chiang Mai.

DAG 14 – Aankomst Schiphol

vluchten

Cathay Pacific

Heen:
14 jan: Amsterdam – Hong Kong | 12.45 – 06.55
15 jan: Hong Kong – Chiang Mai | 08.05 – 10.05

Terug:
26 jan: Chiang Mai – Hong Kong | 18.25 – 22.00
27 jan: Hong Kong – Amsterdam | 00.25 – 06.15

verlengen

Het verlengen van je reis is mogelijk. Je betaalt een toeslag van €50 plus eventueel een ophoging van de prijs, afhankelijk van beschikbaarheid en route. Stopover Hong Kong op de terugreis of een langer verblijf in Thailand kan beide.

bagage

Je mag 2 stuks bagage meenemen met een totaal gewicht van 30 kg. Eén van deze 2 stuks bagage is mogelijkerwijs je fietskoffer. Het meenemen van je fiets is inbegrepen in de prijs evenals de huur van een fietskoffer, die bij je wordt thuisbezorgd.

verblijf

Resorts en hotels. Tijdens onze verkenning hebben wij deze accommodaties als vrij luxe ervaren. Schoon, ruim, soms een zwembad, en mooi opgetrokken uit natuurlijke materialen.

bagagevervoer & ondersteuning onderweg

We worden tijdens de rondreis begeleid door 1 of 2 volgwagens met onze bagage, reserveonderdelen, bananen, repen, water en frisdrank. In geval van pech of anderszins hebben ze plek om mee te rijden.

Eten

Het ontbijt is bij de prijs inbegrepen. Er is de mogelijkheid zowel westers als Thais te ontbijten. Lunch onderweg is geen enkel probleem. Overal zijn kleine restaurantjes te vinden die de heerlijkste gerechten op tafel zetten. Noedelsoep, Pad Thai, gebakken rijst, etc… Voor het diner ‘s avonds geldt hetzelfde. Voldoende opties, in het restaurant van het hotel of ergens in het stadje waar we die dag verblijven.

prijsniveau

Laag. Het zal moeilijk zijn om voor de dagelijkse uitgaven aan water, frisdrank, een biertje, lunch & diner meer dan €15 per dag uit te geven.

Fiets mee of fietshuur?

Bij de prijs inbegrepen is de huur van een hardcase fietskoffer. De mogelijkheid om ter plekke een fiets te huren is op dit moment onzeker. Er zijn weinig mogelijkheden, en de leverancier van 2018 denkt erover om te gaan stoppen.

Fietsniveau

Onze reizen zijn geschikt voor racefietsers én toerfietsers met een fiets met bergverzet. De zwaarte van de routes wordt met de kleuren groen, blauw en rood aangegeven.

Route groen: 60 – 100 kilometers /  500 – 1500 hoogtemeters
Route blauw: 80 – 120 kilometers /  1000 – 2500 hoogtemeters
Route rood: 100 – 160 kilometers /  2000 – 3500 hoogtemeters

Route & fietsen met GPS

Moeilijk? Wij vinden van niet. Handig? Jazeker! Nieuw is het zeker niet meer, maar als je nog nooit met een GPS toestel hebt gefietst is het toch even wennen. Wij geven je op de eerste dag een uitgebreide instructie hoe je een GPS toestel gebruikt. Nog beter is het natuurlijk als je al een GPS toestel koopt en er een paar keer mee hebt gefietst.
Als je geen GPS toestel hebt krijg je er van ons één te leen!
Wij maken gebruik van Garmin Edge 810 toestellen met zeer duidelijk kleurenscherm en eenvoudige montage op het stuur.

inentingen

Raadpleeg je huisarts of Thuisvaccinatie.nl. Ruim voor vertrek mee beginnen.

reisdocumenten

Nederlanders hebben voor Thailand bij een verblijf korter dan 30 dagen geen visum nodig. Je paspoort dient minimaal 6 maanden geldig te zijn, gerekend vanaf de terugreisdatum.

Maximum aantal deelnemers op deze reis: 16