Mont Ventoux Voorjaarsweek: prachtig weer en stille wegen

Min 1 graden op de Montagne de Lure tijdens de maandagrondrit

MVvoorjaarsweek-20
Na afloop chillen aan het zwembad

De aftrap van het HiRoads seizoen was de Mont Ventoux Voorjaarsweek. De eerste etappe was er één met 100+ kilometers en 2200 hoogtemeters, over totaal 5 beklimmingen. Het was prachtig weer hetgeen niet gezegd kan worden van de dag erna. Op het programma de beklimming van de Montagne de Lure, het kleine broertje of zusje van de Mont Ventoux. Met 10 graden in het dal werd er getwijfeld of de beklimming wel doorgezet moest worden. Uiteindelijk zijn er nog zo’n 8 deelnemers richting top vertrokken en met heroïsche verhalen teruggekomen. Bovenop was het -1 graden, in de afdaling zeker geen pretje.

MVvoorjaarsweek-21
Onze uitvalsbasis deze week, vakantiehuis Le Reve

Na nog een aantal mooie, zware en minder zware rondritten in deze prachtige omgeving, werd het vrijdag, nam de spanning toe, want de Mont Ventoux stond op het programma. Het huis is zo’n 55 kilometer van de top verwijderd, dus een heen en weertje over de ‘Sault-zijde’ was een optie. De meesten kozen echter voor de optie om per auto naar Sault te rijden. Vanaf daar starten, afdalen door de Gorges de la Nesque, via Bédoin omhoog en vanaf de top terug afdalen naar Sault waar op het terras voor de meesten zich inmiddels een ontvangstcomité had gevormd.

mc4 - 1
In de beklimming

Cinglé du Mont Ventoux

Speciale vermelding voor een aantal deelnemers die de HiRoads top route hebben volbracht: Lachau-Macuegne-Sault-Gorges de la Nesque-Bédoin-Mont ventoux-Sault-Macuegne-Lachau, in totaal 160 kilometer en 3000 hoogtemeters. En de deelnemer die op 1 dag van alle 3 de kanten naar boven is gefietst, mag zich ‘Cinglé du Mont Ventoux’ noemen.

Copyright © 2024 HiRoads. Alle rechten voorbehouden.