***Thailand in jan/feb 2019 opnieuw in het programma***

Mae Hong Son Loop

Noord-Thailand staat wellicht niet op je fietsvakantie ‘bucketlist’. Dat zou eigenlijk wél moeten, want de regio rond Chiang Mai heeft het voor de racefietser allemaal. De wegen zijn er prima en het klimaat in de wintermaanden is heerlijk warm maar niet te heet. Het eten is er waanzinnig lekker en, last but not least, er zijn bergen. HiRoads is in januari 2017 op verkenning geweest en heeft een uitdagend programma in elkaar gezet.

dag tot dag

DAG 1 – Vertrek Schiphol (deelnemers inclusief vlucht)

DAG 2 – Aankomst Chiang Mai + rondrit (vlak)
groen 70km/50hm
Na aankomst in Chiang Mai is de beste remedie ter voorkoming van een serieuze jetlag, gelijk op de fiets te stappen en een lekker vlak rondje in de omgeving van Chiang Mai te rijden. We fietsen door landbouwgebied, rijstvelden, langs tempels en rivieren. Een duik in het zwembad is ook verleidelijk, maar is extra lekker als je dat uitstelt tot na de rit.

DAG 3 – Rondrit Samoeng loop
blauw 93km/1440hm
Het eerste klimwerk en gelijk mooie plaatjes van het Thaise platteland! Vanaf het resort slaan we rechtsaf. De eerste klim is lang en niet te steil, een tweede klim kort en heftig. Het zwaarste werk is dan gedaan en het mooie van dit deel van Thailand is dat er overal koffiegelegenheden te vinden zijn. Dus, voordat we aan de afdaling beginnen, tijd voor pauze, cappuccino, en eventueel lunch.

DAG 4 – Chiang Mai – Pai
blauw 113km/1980hm
We verlaten vandaag de omgeving van Chiang Mai. We fietsen door de rijstvelden over smalle wegen richting het begin van de eerste klim. Vanaf kilometer 30 tot kilometer 80 is het afwisselend voornamelijk klimmen maar ook dalen waarbij je stijgt tot 1400 meter. Na dit hoogste punt daal je af tot in Pai.

DAG 5 – Rustdag
Pai is een leuk en levendig stadje waar van alles te doen is. Je kunt de dag hier besteden of een excursie maken in de omgeving.

DAG 6 – Pai – Mae Hong Son
rood 116km/2590hm
Vandaag een wonderschone en zware etappe over slingerende wegen met volgens de Thai meer dan 1400 bochten. Dat lijkt redelijk veel, maar we hebben het niet nageteld dus nemen het voor waarheid aan. Na de eerste lange klim volgt een spectaculaire afdaling. Wat volgt is een perpetuum aan klimmen en dalen totdat je uiteindelijk uitgeblust Mae Hong Son infietst. Hou nog wat energie over voor een korte slotklim naar het zeer plesante Fern Resort, met zwembad en prima restaurant.

DAG 7 – Mae Hong Son – Khun Yuam
groen 64km/1040hm
Vandaag kun je het rustig aandoen. Niet te veel hoogtemeters, wel een flink aantal steile stukken, en een relatief korte dagafstand. We fietsen zuidwaarts, vlak langs de grens met Myanmar. Rustige wegen, jungle & platteland.

DAG 8 – Khun Yuam – Mae Sariang
groen 96 km / 1280 hm
Het aantal hoogtemeters van deze rit mag dan meevallen, door het onophoudelijk op en neer gaan, gaat de etappe toch wel in de benen zitten. Onderweg mooie uitzichten. We sluiten af met een afdaling naar ons hotel, idyllisch gelegen aan de rivier. En wij weten een lekker restaurant voor die avond, het beste van Mae Sariang!

DAG 9 – Rustdag
Vandaag een rustdag, of niet. Vanuit Mae Sariang kun je een ééndaagse trekking in de omgeving doen. Bezoek de Karen hilltribe, een waterval of combinatie van beide. Of onderga een Thaise massage….

DAG 10 – Mae Sariang – Mae Chaem
rood 126 km / 3022 hm
De dag begint vandaag met een klim naar 1000 meter. Vervolgens fiets je een aantal uur over een bergrug, op en neer, voordat je aan een lange en welverdiende afdaling begint door een prachtige kloof. 20 Kilometer lang genieten, totdat je bij kilometer 94 een extreem steile, 4 kilometer lange klim voor je wielen krijgt. Goede generale voor morgen….

DAG 11 – Mae Chaem – Chiang Mai
rood 130km/2300hm
blauw 77km/2300hm
groen 60km/1500hm
Alpe d’Huez, Mont Ventoux, Tourmalet, Stelvio, allemaal kinderspel vergeleken bij Doi Inthanon. De hoogste berg van Thailand mag vandaag beklommen worden. Inderdaad, mag, want het is mogelijk de laatste 8 kilometer (en tevens de steilste) te skippen. Met of zonder Doi Inthanon, het blijft een prachtige etappe.

DAG 12 – Rondrit Doi Suthep
groen 50km/1000hm
We zijn terug in Chiang Mai en vanaf vandaag heb je ook alle gelegenheid deze oergezellige stad te gaan verkennen. Neem bijvoorbeeld een massage. Of een heerlijke fruitshake. Uiteraard nadat je in de ochtend de klim naar Doi Suthep hebt gedaan.

DAG 13 – vertrek Chiang Mai (einde dag)
Vandaag kun je de ochtend en het begin van de middag nog besteden in het gezellige Chiang Mai.

DAG 14 – Aankomst Schiphol

vluchten

Cathay Pacific

Heen:
22 jan: Amsterdam – Hong Kong | 12.45 – 06.55
23 jan: Hong Kong – Chiang Mai | 08.05 – 10.05

Terug:
03 feb: Chiang Mai – Hong Kong | 18.25 – 22.00
04 feb: Hong Kong – Amsterdam | 00.25 – 06.15

verlengen

Het verlengen van je reis is mogelijk. Je betaalt een toeslag van €50 plus eventueel een ophoging van de prijs, afhankelijk van beschikbaarheid en route. Stopover Hong Kong op de terugreis of een langer verblijf in Thailand kan beide. Een afwijkende heenreis is niet mogelijk.

bagage

Je mag 2 stuks bagage meenemen met een totaal gewicht van 30 kg. Eén van deze 2 stuks bagage is mogelijkerwijs je fietskoffer. Het meenemen van je fiets is inbegrepen in de prijs evenals de huur van een hardcase fietskoffer, die bij je wordt thuisbezorgd.

verblijf

Resorts en hotels. Tijdens onze verkenning begin 2017 hebben wij deze accommodaties als vrij luxe ervaren. Schoon, ruim, soms een zwembad, en mooi opgetrokken uit natuurlijke materialen.
Chiang Mai: Monoceros Resort
Pai: The Quarter
Mae Hong Son: Fern resort
Khun Yuam: Mit Khoon Yuam Hotel
Mae Sariang: Riverhouse Resort
Mae Chaem: Navasoung resort
Chiang Mai: Karinthip Village Hotel

bagagevervoer & ondersteuning onderweg

We worden tijdens de rondreis begeleid door 2 volgwagens met onze bagage, reserveonderdelen, bananen, repen, water en frisdrank. In geval van pech of anderszins hebben ze plek om mee te rijden.

Eten

Het ontbijt is bij de prijs inbegrepen. Er is de mogelijkheid zowel westers als Thais te ontbijten. Lunch onderweg is geen enkel probleem. Overal zijn kleine restaurantjes te vinden die de heerlijkste gerechten op tafel zetten. Noedelsoep, Pad Thai, gebakken rijst, etc… Voor het diner ’s avonds geldt hetzelfde. Voldoende opties, in het restaurant van het hotel of ergens in het stadje waar we die dag verblijven.

prijsniveau

Laag. Het zal moeilijk zijn om voor de dagelijkse uitgaven aan water, frisdrank, een biertje, lunch & diner meer dan €15 per dag uit te geven.

Fiets mee of fietshuur?

Beide mogelijk. Bij de prijs inbegrepen is de huur van een hardcase fietskoffer.
Je kunt eventueel ook ter plekke een fiets huren. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Fietsniveau

Onze reizen zijn geschikt voor racefietsers én toerfietsers met een fiets met bergverzet. De zwaarte van de routes wordt met de kleuren groen, blauw en rood aangegeven.

Route groen: 60 – 100 kilometers /  500 – 1500 hoogtemeters
Route blauw: 80 – 120 kilometers /  1000 – 2500 hoogtemeters
Route rood: 100 – 160 kilometers /  2000 – 3500 hoogtemeters

Route & fietsen met GPS

Moeilijk? Wij vinden van niet. Handig? Jazeker! Nieuw is het zeker niet meer, maar als je nog nooit met een GPS toestel hebt gefietst is het toch even wennen. Wij geven je op de eerste dag een uitgebreide instructie hoe je een GPS toestel gebruikt. Nog beter is het natuurlijk als je al een GPS toestel koopt en er een paar keer mee hebt gefietst.
Als je geen GPS toestel hebt krijg je er van ons één te leen!
Wij maken gebruik van Garmin Edge 810 toestellen met zeer duidelijk kleurenscherm en eenvoudige montage op het stuur.

inentingen

Raadpleeg je huisarts of Thuisvaccinatie.nl

reisdocumenten

Nederlanders hebben voor Thailand bij een verblijf korter dan 30 dagen geen visum nodig. Je paspoort dient minimaal 6 maanden geldig te zijn, gerekend vanaf de terugreisdatum.

Aantal deelnemers op deze reis: 10

Copyright © 2024 HiRoads. Alle rechten voorbehouden.