Ronde van Sardinië

Alternatief voor de geannuleerde reis Pisa-Napels. Sardinië heeft ‘code geel’.

Je fietst deze reis met je eigen fiets. HiRoads neemt deze mee naar Italië. Zelf reis je comfortabel met het vliegtuig. Meer details hieronder.

dag tot dag

DAG 1 – Olbia airport – Budoni

DAG 2 – Budoni – Cala Gonone

DAG 3 – Cala Gonone – Lanuse

DAG 4 – Lanusei – Orroli

DAG 5 – Rustdag of rondrit Monte San Mauro

DAG 6 – Orroli – Gavoi

DAG 7 – Rustdag of rondrit Bruncu Spina

DAG 8 – Gavoi – Oliena

DAG 9 – Oliena – Agriturismo Testone

DAG 10 – Rustdag of rondrit

DAG 11 – Agriturismo Testone – Porto Taverna

DAG 12 – Vertrek

Transport van je racefiets

Het vervoer van je racefiets van en naar Italië is bij de reissom inbegrepen. Tussen 5 en 8 juni kun je je fiets in Utrecht komen brengen. HiRoads zorgt ervoor dat je fiets in Olbia terecht komt en dat je na aankomst op het vliegveld gelijk op je fiets kunt stappen voor de eerste etappe. Na afloop, in Napels, stap je op het vliegtuig terug naar Amsterdam. HiRoads rijdt met de bestelbus terug en levert je fiets thuis af.
Wil je ook dat je fiets voor vertrek thuis wordt opgehaald? Dat kan voor een toeslag van €50.

Vluchten

14 jun: A’dam-Olbia, HV6917, 0630-0845
25 jun: Olbia-A’dam, HV6916, 1610-1830

Verblijf

We verblijven onderweg in hotels, bed & breakfasts, en agriturismos. Zo veel mogelijk op basis van 2 en 3-persoonskamers, altijd met gescheiden bedden. De toeslag voor een 1-persoonskamer bedraagt €300.

Etappedagen & rondritdagen

Etappedagen: 8
Rondritdagen/rustdagen: 3

Fietsniveau

Onze reizen zijn geschikt voor racefietsers én toerfietsers met een fiets met bergverzet. De zwaarte van de routes wordt met de kleuren groen, blauw en rood aangegeven.

Route groen: 60 – 100 kilometers /  500 – 1500 hoogtemeters
Route blauw: 80 – 120 kilometers /  1000 – 2500 hoogtemeters
Route rood: 100 – 160 kilometers /  2000 – 3500 hoogtemeters

Maaltijden

Ontbijt is bij de reissom inbegrepen en wordt waar nodig door HiRoads aangevuld, onder andere met havermoutpap. Lunch en diner zijn niet inbegrepen. Tijdens deze reis dineren we zo veel mogelijk bij de accommodatie of bij restaurants in de buurt. Onderweg verzorgt de volgbus af en toe een lunchstop met afwisselend broodjes, pannenkoeken en soep.

Route & fietsen met GPS

Moeilijk? Wij vinden van niet. Handig? Jazeker! Nieuw is het zeker niet meer, maar als je nog nooit met een GPS toestel hebt gefietst is het toch even wennen. Wij geven je op de eerste dag een uitgebreide instructie hoe je een GPS toestel gebruikt. Nog beter is het natuurlijk als je al een GPS toestel koopt en er een paar keer mee hebt gefietst.

Als je geen GPS toestel hebt krijg je er van ons één te leen!
Wij maken gebruik van Garmin Edge 810 of Garmin Edge 820 toestellen met zeer duidelijk kleurenscherm en eenvoudige montage op het stuur.

Elke avond wordt onder het genot van een kopje koffie of iets sterkers de etappe van de volgende dag doorgenomen. Je krijgt een routekaart & alle hoogteprofielen van de te beklimmen cols en passen te zien.

Reisbegeleiders

Marcel de Waard

Maximum aantal deelnemers op deze reis: 14

Copyright © 2024 HiRoads. Alle rechten voorbehouden.