Vuelta Gran Canaria

Gran Canaria is een wonderschoon eiland met een keur aan prachtige fietswegen. Strak asfalt voert je over scherpe bergkammen, door diepe ravijnen en langs wonderlijke rotsformaties. Omdat we gebruik maken van 3 hotels kunnen we tijdens de 8 fietsdagen die we hebben een groot deel van het eiland bestrijken. We beginnen in het zonnige zuiden voordat we ons op dag 3 verplaatsen naar het groenere noorden. Als kers op de taart verblijven we ook 1 nacht midden op het eiland, op 1000 meter hoogte, weg van alle hectiek, midden in de natuur.

Uiteraard staat de hoogste berg van Gran Canaria, de Pico de las Nieves, op het programma. Je kunt deze berg van meerdere kanten beklimmen. Als je wilt kun je op de rustdag met de ferry naar Tenerife en ook nog de hoogste berg van Spanje ‘doen’: de Teide.

Eén van de hoogtepunten is de rit door de Vallei van de Tranen op dag 2. Een beklimming van 11 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 9 %. Met uitschieters boven de 20 %. Zwaar maar adembenemend mooi.

dag tot dag

DAG 1 – Aankomst en rondrit
groen 31km/500hm
We worden na aankomst in de ochtend met een privé transfer van de luchthaven naar ons hotel gebracht. We halen gelijk de fietsen op bij Freemotion Bike Center en maken ons klaar voor de eerste rit. Een fijne rit met een echte opwarmklim. Het verkeer verdwijnt langzaam naarmate we verder op de klim komen. In totaal zijn het 500 hoogtemeters die we afsluiten met een heerlijk lange en flauwe afdaling terug naar de hectiek van Playa del Inglés en Maspalomas.
Beklimmingen: Alto de Pedro Gonzalez


DAG 2 – Rondrit
blauw 100km/2180hm
rood 128km/3100hm
Een lastige keuze vandaag. De kortere blauwe route gaat over de Paso de Tauro. Het is een indrukwekkend gezicht wanneer je de vele haarspeldbochten voor je ziet verschijnen. De langere route gaat de Vallei van de Tranen door. Adembenemend mooi en een echte kuitenbijters route.
Beklimmingen: Degollada de la Aldea, Paso de Tauro

DAG 3 – Playa del Inglés – Agaete
rood 103km/2550hm
We verlaten ons hotel om de volgende 3 nachten aan de noordwestkust te vertoeven. Eindbestemming is het zeer aangename Hotel & Spa Cordial Roca Negra in Agaete. We komen daar door deels dezelfde weg als gisteren af te leggen. Het tweede deel voert ons langs de kust naar het noorden. Onderweg hebben we mooi uitzicht op de oceaan.
Beklimmingen: Paso de Tauro, Degollada de la Aldea, westelijke kustweg

DAG 4 – Rondrit Gran Canaria
blauw 80km/2245hm
rood 89km/2350hm
Je zult merken dat de aard van het landschap tijdens deze rondrit verschilt van de vorige ritten. Het noordelijk deel van Gran Canaria krijgt in de regel meer regen en vormt daardoor een fris en groen contrast met het droge zuiden. De mensen leven hier minder van het toerisme, maar meer van de landbouw zoals de bananen-, wijn- en tomatenteelt. Een heerlijk gebied voor een uitdagende rondrit!
Beklimmingen: Mirador de Pinos de Galdar, Mirador de Pico de la Gora, Cruz de Tejeda, Fagajesto

DAG 5 – Rondrit Teide of rustdag
rood 126km/2800hm
Indien je vandaag de Teide wilt beklimmen, het is tenslotte de hoogste berg van Spanje, zul je vroeg uit de veren moeten. Je neemt de ferry en stapt aan de overkant weer op de fiets. 2800 hoogtemeters later sta je op het hoogst bereikbare punt, 2324 meter. Als beloning krijg je een heerlijke afdaling terug naar de ferry. Alternatief is het nemen van een echte rustdag of een korte rit naar El Sao. Een mooi smal weggetje omhoog met uiteindelijk prachtig uitzicht over de oceaan.
Beklimmingen: Pico del Teide

DAG 6 – Agaete – San Bartolomé de Tirajanas
blauw 100km/3045hm
rood 107km/3267hm
Vandaag staat de hoogste berg van Gran Canaria op het programma, de Pico de las Nieves. Op 1930 meter hoogte heb je een geweldig mooi uitzicht over het grootste deel van het eiland. Fijn is het ook om te overnachten in de bergen in het uitstekende hotel Las Tirajanas.
Beklimmingen: La Laguna, Cruce de Aridez, Pico de las Nieves, Passo de la Herradura,

DAG 7 – San Bartolomé de Tirajanas – Playa del Inglés
groen 59km/650hm
rood 118km/2600hm
Na een heerlijk ontbijt stappen we weer op de fiets. Beide routes beginnen met dezelfde wonderschone bergweg die loopt van Santa Lucia de Tirajana naar Aguïmes. Af en toe loopt de weg omhoog maar voornamelijk fiets je flauw omlaag. In Aguïmes sta je voor de keuze terug te klimmen naar de Pico de las Nieves, vanaf een kant die je deze week nog niet hebt gedaan. Of je slaat rechtsaf terug naar de kust en neemt vandaag de korte route.
Beklimmingen: Pico de las Nieves, Alto de las Canadillas

DAG 8 – Rondrit en vertrek
groen 33km/1000hm
Voordat we in de namiddag naar de luchthaven vertrekken, rijden we in de ochtend nog een korte rit. De weg naar Alto de los Corrales loopt door een prachtig ruig gebied, gaat op en neer en heeft soms uitschieters van 17 %!
Beklimmingen: Alto de los Corrales


Vervoer

Transavia vluchten:
heen: zaterdag, 10 november 2018, HV 6455: 06:00 – 09:40
terug: zaterdag, 17 november 2018, HV 5666: 18:40 – 00:20

Verblijf

Je deelt een kamer met één andere fietser. Indien je voorkeur hebt voor een kamerindeling, dat graag aangeven op het inschrijfformulier.

Fiets huren of meenemen

Beide is mogelijk. Indien je een fiets huurt, dan kunnen wij dat regelen voor je bij Free Motion.
Wil je op je eigen fiets fietsen, geef dat dan aan op het inschrijfformulier. De toeslag voor het vervoer van je fiets in het vliegtuig bedraagt ongeveer €100 retour. Je kunt eventueel een fietskoffer (EVOC) huren bij ons.

Fietsniveau

Deze reis is geschikt voor racefietsers én toerfietsers met een fiets met bergverzet. De zwaarte van de routes wordt met de kleuren groen, blauw en rood aangegeven.

Route groen: 60 – 100 kilometers /  500 – 1500 hoogtemeters
Route blauw: 80 – 120 kilometers /  1000 – 2500 hoogtemeters
Route rood: 100 – 160 kilometers /  2000 – 3500 hoogtemeters

Je kunt per dag bepalen welke route je wilt rijden.

Maaltijden

Ontbijt en diner zijn bij de prijs inbegrepen.

Route & fietsen met GPS

Moeilijk? Wij vinden van niet. Handig? Jazeker! Nieuw is het zeker niet meer, maar als je nog nooit met een GPS toestel hebt gefietst is het toch even wennen. Wij geven je op de eerste dag een uitgebreide instructie hoe je een GPS toestel gebruikt. Nog beter is het natuurlijk als je al een GPS toestel koopt en er een paar keer mee hebt gefietst.

Als je geen GPS toestel hebt krijg je er van ons één te leen!
Wij maken gebruik van Garmin Edge 810 of Garmin Edge 820 toestellen met zeer duidelijk kleurenscherm en eenvoudige montage op het stuur.

Elke avond wordt onder het genot van een kopje koffie of iets sterkers de etappe van de volgende dag doorgenomen. Je krijgt een routekaart & alle hoogteprofielen van de te beklimmen Cols en passen te zien.

Reisbegeleider

Marcel de Waard

Maximum aantal deelnemers op deze reis: 14

Copyright © 2024 HiRoads. Alle rechten voorbehouden.