Vuelta Valenciana

De streek in het achterland van de Costa Blanca kent HiRoads inmiddels als zijn broekzak. Een heerlijke bestemming in het vroege voorjaar. Dit gebied kenmerkt zich door weinig verkeer én doorgaans, zelfs in het voorjaar, najaar en de winter, schitterend weer. Niet voor niets kiezen profs dit gebied uit om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen. In deze ronde zijn de mooiste beklimmingen opgenomen: Cumbre del Sol (Vuelta 2015, overwinning Tom Dumoulin), Coll de Rates, Alto de Confrides, Puerto de Benifallim.

Deze reis vindt deels plaats in het paasweekeinde.

Het videoverslag van Standplaats Calpe 2018 geeft een goed beeld van het fietsen in deze regio:

dag tot dag

DAG 1 – Aankomst en rondrit
groen 60km/1050hm
We worden na aankomst in de ochtend met een privé transfer van de luchthaven naar ons hotel gebracht. Daarna halen we de huurfietsen op (bij Vuelta Turistica) en maken ons klaar voor de eerste rit. Een prachtige, niet al te zware ronde om er even in te komen. HiRoads zorgt voor vertrek voor een eenvoudige lunch (broodjes). Verblijf in Hotel Bahía Calpe.
Beklimmingen: Bernia

DAG 2 – Rondrit Calpe
blauw 73km/1150hm
rood120km/2030hm
De 2 hoogtepunten van fietsregio Calpe staan vandaag op het programma. We fietsen eerst langs de kust richting Cumbre del Sol om de plek te zien waar Tom Dumoulin zijn rode trui veroverde in 2015 tijdens de Vuelta. Steile klim met geweldig uitzicht over de Middellandse zee. Daarna gaat de langere route nog over de Coll de Rates. Beide routes sluiten af met een heerlijke afdaling terug naar de Costa Blanca. Verblijf in Hotel Bahía Calpe.
Beklimmingen: Cumbre del Sol, Coll de Rates

DAG 3 – Calpe – Torre de Arriba
blauw 75km/1730hm
We verlaten ons hotel om via de andere zijde van de Coll de Rates naar ons idyllische gelegen optrekje voor de komende 2 nachten te fietsen: Torre de Arriba. Vanaf het terras van deze casa (gelegen op 650m hoogte) hebben we uitzicht op de oceaan en de hectiek van de kust. Je hoeft na aankomst niet meer de deur uit, want de maaltijden worden op deze plek verzorgd door de HiRoads kok.
Beklimmingen: Coll de Rates

DAG 4 – Rondrit Tudons & Confrides
blauw 92km/1875hm
rood 104km/2180hm
Vanuit onze casa dalen we af richting de kust om vanaf daar terug de bergen in te klimmen. We rijden langs de Puerto de Tudons (als je deze col wil bijschrijven kun je er ook over, echter de weg eromheen is mooier) om daarna via de Alto de Confrides en eventueel het stuwmeer van Guadelest terug te fietsen naar onze accommodatie. In de avond wederom 3-ganger diner a la HiRoads.
Beklimmingen: Puerto de Tudons, Alto de Confrides

DAG 5 – Torre de Arriba – Casa Rural Morera
blauw 90km/1600hm
We gaan dieper het binnenland in. Eerst klimmen we terug naar de Alto de Confrides om vervolgens lang af te dalen en uiteindelijk in Alcoy terecht te komen. Tip voor een terras: vlak voor de 2e brug heb je aan de linkerzijde een echte Spaanse ‘plaza’, inclusief terrasjes. Hoogste tijd voor lunch. We eindigen vandaag op de landelijke ‘ranch’ van een boer die rondkomt van paarden en lavendel. En van toerisme. Hij verhuurt een aantal kamers en is ook een niet onverdienstelijk kok.
Beklimmingen: Alto de Confrides, Alt de Barranc del Amagat, Hoya de Alcoy, Sierra de la Mariola

fietsen Costa Blanca

DAG 6 – Casa Rural Morera – Calpe
blauw 127km/2200hm
rood 146km/2700hm
Na een heerlijk ontbijt stappen we weer op de fiets voor de laatste verplaatsing terug naar Calpe. Vele smalle landelijke wegen met als hoogtepunt de spectaculaire afdaling naar Pego. Verblijf in Hotel Bahía Calpe.
Beklimmingen: Alto de El Portillol, Alto de Beniarres, Alto de Vall de Ebo

DAG 7 – Rondrit en vertrek
groen 38km/800hm
Voordat we in de namiddag naar de luchthaven vertrekken, rijden we in de ochtend nog een korte rit.
Beklimmingen: Gorgos


Vervoer

Transavia vluchten:
heen: woensdag, 17 april 2019, HV 6143: 06.00-08.40
terug: dinsdag, 23 april 2019, HV 6146: 21.25-00.10

Verblijf

Je deelt een kamer met één andere fietser. Indien je voorkeur hebt voor een kamerindeling, dat graag aangeven op het inschrijfformulier. Een éénpersoonskamer is alleen mogelijk in Calpe en niet op de overige 2 accommodaties.

Fiets huren of meenemen

Beide is mogelijk. Indien je een fiets huurt, dan kunnen wij dat regelen voor je bij Vuelta Turistica
Wil je op je eigen fiets fietsen, geef dat dan aan op het inschrijfformulier. De toeslag voor het vervoer van je fiets in het vliegtuig bedraagt ongeveer €100 retour. Je kunt eventueel een fietskoffer (EVOC) huren bij ons.

Fietsniveau

Deze reis is geschikt voor racefietsers én toerfietsers met een fiets met bergverzet. De zwaarte van de routes wordt met de kleuren groen, blauw en rood aangegeven.

Route groen: 60 – 100 kilometers /  500 – 1500 hoogtemeters
Route blauw: 80 – 120 kilometers /  1000 – 2500 hoogtemeters
Route rood: 100 – 160 kilometers /  2000 – 3500 hoogtemeters

Je kunt per dag bepalen welke route je wilt rijden.

Maaltijden

Ontbijt en diner zijn bij de prijs inbegrepen.

Route & fietsen met GPS

Moeilijk? Wij vinden van niet. Handig? Jazeker! Nieuw is het zeker niet meer, maar als je nog nooit met een GPS toestel hebt gefietst is het toch even wennen. Wij geven je op de eerste dag een uitgebreide instructie hoe je een GPS toestel gebruikt. Nog beter is het natuurlijk als je al een GPS toestel koopt en er een paar keer mee hebt gefietst.

Als je geen GPS toestel hebt krijg je er van ons één te leen!
Wij maken gebruik van Garmin Edge 810 of Garmin Edge 820 toestellen met zeer duidelijk kleurenscherm en eenvoudige montage op het stuur.

Elke avond wordt onder het genot van een kopje koffie of iets sterkers de etappe van de volgende dag doorgenomen. Je krijgt een routekaart & alle hoogteprofielen van de te beklimmen Cols en passen te zien.

Reisbegeleider

Marcel de Waard

Maximum aantal deelnemers op deze reis: 14

Copyright © 2024 HiRoads. Alle rechten voorbehouden.