Ardennen Gravel & Road

Je fietst tijdens dit weekend 3 dagen door de Ardennen en Hoge Venen: ter voorbereiding van het zomerseizoen, om de vorm nog even aan te scherpen of gewoon een lang weekend lekker fietsen. Onderweg een stuk vlaai en/of het in de ochtend gemaakte lunchpakket, na aankomst borrelen en in de avond aanschuiven voor het driegangendiner.

dag tot dag

DAG 1 – aankomst Stavelot
We verzamelen ons een paar kilometer buiten Stavelot op camping Eau Rouge. In 2015, het startjaar van HiRoads, was dit de plek van de allereerste reis.
Als je vroeg bent kun je alvast een ronde rijden. Er wordt nog niet gekookt deze avond. Het plan is om dan samen een hapje te gaan eten in Stavelot.

DAG 2 – rondrit
Race:
lang:130km/1650hm
kort: 93km/1300hm
Route in westelijke richting met vanaf La Roche-en-Ardenne de beklimming van de Haussire, en een aantal beklimmingen uit Luik-Bastenaken-Luik zoals de Wanne en Stockeu.

Gravel:
lang: 97km/1300hm
kort: 74km/1000hm
Route over de flanken van de Rosier en de Hoge Venen met kort voor aankomst koffiestop bij Le Coffee Ride nabij de watervallen van Coo.

DAG 3 – rondrit
Race:
lang:158km/2400hm
kort: 134km/1850hm
Route met het slotakkoord van Luik-Bastenaken-Luik over onder andere de Rosier en de Redoute.

Gravel:
lang: 105km/1600hm
kort: 85km/1400hm
Route richting het zuidoosten, door het Duitstalige deel van België.

DAG 4 – rondrit
Race:
lang: 129km/1600hm
kort: 109km/1400hm
Route in oostelijke richting met Hoge Venen en een stukje Eifel.

Gravel:
lang: 123km/1700hm
kort: 62km/950hm
Nog een keer richting de Hoge Venen een Duitse grens. Uiteraard over andere gravelstroken.

Waar

Onze standplaats dit weekend is Camping Eau Rouge gelegen vlakbij Stavelot. Je zou de camping nog kunnen kennen van de allereerste HiRoads reis 10 jaar geleden.

Route & fietsen met GPS

Als je geen GPS toestel hebt krijg je er van ons één te leen!
Wij maken gebruik van Garmin Edge 810 of Garmin Edge 820 toestellen.

Maaltijden

De prijs van dit weekend is inclusief 3 overnachtingen, 3 x ontbijt en 2 x driegangendiner (vrijdag en zaterdag). Als je eventueel op donderdag wil mee-eten kan dat (uit eten in Stavelot, op eigen kosten).

Onderweg

Zorg dat je zelf je normale kit bij je hebt tijdens het fietsen zoals plakspullen, een broodje/reep en een regen/windjack. Zodat je zelfvoorzienend bent. Er is onderweg geen verzorging. Wel wordt er altijd een koffie/lunchstop gemaakt. Uiteraard word je in geval van pech of nood zo snel mogelijk geholpen.

Reisbegeleiders

Marcel de Waard
+1

Maximum aantal deelnemers op deze reis: 20

Copyright © 2023 HiRoads. Alle rechten voorbehouden.