Ardennen Gravel & Road

Je fietst tijdens dit weekend 3 dagen door de Ardennen en Hoge Venen: ter voorbereiding van het zomerseizoen, om de vorm nog even aan te scherpen of gewoon een lang weekend lekker fietsen. Onderweg een stuk vlaai en/of het in de ochtend gemaakte lunchpakket, na aankomst borrelen en in de avond aanschuiven voor het driegangendiner.

dag tot dag

DAG 1 – aankomst Stavelot
We verzamelen ons een paar kilometer buiten Stavelot op camping Eau Rouge. In 2015, het startjaar van HiRoads, was dit de plek van de allereerste reis.
Als je vroeg bent kun je alvast een ronde rijden. Er wordt nog niet gekookt deze avond. Het plan is om dan samen een hapje te gaan eten in Stavelot.

DAG 2 – rondrit
Race:
groen:64km/1230hm
rood: 114km/2160hm
Route in westelijke richting met erin opgenomen de Redoute, Wanne en de minder bekende maar niet minder mooie Côte de Xhierfomont.

Gravel:
groen: 75km/1200hm
rood: 97km/1500hm
Route over de flanken van de Rosier en de Hoge Venen.

DAG 3 – rondrit
Race:
blauw:101km/1680hm
rood: 129km/2160hm
Paspoort mee vandaag. Halverwege deze route naar de oostgrens van België ben je in Monschau: vakwerkhuizen bekijken en lunchen of koffie drinken.

Gravel:
blauw: 77km/1300hm
Route richting het zuidoosten, door het Duitstalige deel van België. Na 15 km reeds vroege koffiestop mogelijk bij Le Coffee Ride die inspiratie waren voor de gravel routes.

DAG 4 – rondrit
Race:
groen: 80km/1630hm
rood: 109km/1400hm
Route in noordelijke richting met onder andere de Rosier, ‘Rue sur Steppes’ en de Wanne als slotakkoord.

Gravel:
blauw: 73km/1650hm
De Stockeu, flanken van de Wanne, halverwege koffie in Malmedy, en onderlangs de Hoge Venen terug naar Stavelot.

Waar

Onze standplaats dit weekend is Camping Eau Rouge gelegen vlakbij Stavelot. Je zou de camping nog kunnen kennen van de allereerste HiRoads reis 10 jaar geleden.

Route & fietsen met GPS

Als je geen GPS toestel hebt krijg je er van ons één te leen!
Wij maken gebruik van Garmin Edge 810 of Garmin Edge 820 toestellen.

Maaltijden

De prijs van dit weekend is inclusief 3 overnachtingen, 3 x ontbijt en 2 x driegangendiner (vrijdag en zaterdag). Als je eventueel op donderdag wil mee-eten kan dat (uit eten in Stavelot, op eigen kosten).

Onderweg

Zorg dat je zelf je normale kit bij je hebt tijdens het fietsen zoals plakspullen, een broodje/reep en een regen/windjack. Zodat je zelfvoorzienend bent. Er is onderweg geen verzorging. Wel wordt er altijd een koffie/lunchstop gemaakt. Uiteraard word je in geval van pech of nood zo snel mogelijk geholpen.

Reisbegeleiders

Marcel de Waard
+1

Maximum aantal deelnemers op deze reis: 20

Copyright © 2024 HiRoads. Alle rechten voorbehouden.